Obavijesti

Sport

Komentari 22

Cazorla: Svijet mi se srušio, umalo su mi amputirali nogu

Cazorla: Svijet mi se srušio, umalo su mi amputirali nogu
1

Imao sam osam operacija u godini, a kad je liječnik otvorio ranu umalo se srušio. Nikad nešto slično nije vidio. Oporavljam se u Salamanci, a djeca mi prilaze i govore: 'Ličite na Cazorlu, onog što igra u Arsenalu'

VIDEO

Rujan, 2013. Španjolska je igrala protiv Čilea, a u rubrici ozljede našao se Santi Cazorla. Čini se bezazleno, gležanj. Ni prvi ni posljednji nogometaš koji je imao takvih problema. Uostalom, do tada nije imao većih problema.

- Kad bih se zagrijao, izgledalo je OK, nije me boljelo. No, kad bi se noga ohladila, plakao bih noćima od bolova - počeo je Santi Cazorla.

Prosinac 2015. Cazorla je opet ozljeđen, no ovaj put riječ je o rupturi ligamenta u lijevom koljenu. No, dok liječnici tretiraju ligamente, Cazorli se vraćaju bolovi u gležnju. Boli i dalje. Onaj gležanj od prije dvije godine. Liječnicima ne preostaje ništa nego nova, druga operacija. Nažalost, rana se inficira, pa slijedi i treća operacija. Potom, četvrta... Peta... Šesta... Sedma... Na kraju i osma. U jednom trenutku gležanj izgleda toliko loše da liječnici dolaze pred Cazorlu i izgovaraju riječi koje nitko ne želi čuti u bolnici.

 

Surgery done! It was perfect! Looking forward to be back at the #emiratesstadium with you! @arsenal

Objavu dijeli Santi Cazorla (@santicazorla)

- Moramo vam nešto reći, vijesti nisu dobre. 

Cazorla gleda u nevjerici. Što je sad?! Je li moguće da se gležanj ne može riješiti dvije godine?

- Gležanj je katastrofalno, ako ćete ikad u životu moći hodati sa sinom po dvorištu, bit ćete sretan čovjek. Nažalost, možda ostanete i bez gležnja. Bespomoćni smo.

Oporavak, koji je nakon druge operacije trebao trajati tri tjedna, završio je umalo kao kraj karijere. 

- Izvadili su mi konce i činilo se sve ok. No rana se opet inficirala i nisam mogao stajati od bolova. U jednoj godini imao sam osam operacija. Počeo bih igrati, a liječnici su tvrdili da je sve u redu. No rana bi se otvarala, inficirala. Uostalom, pogledajte fotografiju, slikao sam sve svoje patnje - otkrio je Cazorla, pokazavši fotografiju na svom mobitelu.

 

To be back soon...important to have a good balance! @arsenal @pumafootball

Objavu dijeli Santi Cazorla (@santicazorla)

Naoko bezazlena ozljeda postala je borba za nogu. Cazorli se srušio svijet. Liječnici u Engleskoj nisu znali što je i Cazorla je s Otoka otišao u Španjolsku, kod Dr. Mikela Sáncheza u Vitoriju. Kad je Sanchez otvorio ranu, umalo se srušio. 

- Nikad nisam vidio nešto slično u životu, Ahilova tetiva je bila uništena, nedostajalo je osam centimetara!! - u nevjerici je bio Sanchez.

Potom su krenule terapije, a Cazorla se polako oporavljao. Arsenal mu je produžio ugovor do 2018., a on ne namjerava prestati igrati. Trenutačno se oporavlja u Salamanci. Ide na terapije plivanja, vožnje biciklom. Može ga se svaki dan vidjeti kako sjedi u parku. 

- Šećem često, to me spašava. Neki dan mi je prišla gospođa s djetetom i rekla: 'Izgledate kao Santi Cazorla'. Kad sam rekao da jesam, nije mi vjerovala. Prilaze mi djeca i govore da sam isti Cazorla. Onaj Cazorla koji igra za Arsenal i koji je igrao za Španjolsku. Smijem se, što ću.

 

One step more, one step closer! #Lookingforwardtoseeyouall!

Objavu dijeli Santi Cazorla (@santicazorla)

Eto, barem nije izgubio smisao za humor. 

- To me drži. I poruke mojih prijatelja, koji me nisu zaboravili. Iniesta, Silva, Villa... Svaki dan mi šalju poruke. A ja sam im obećao da ću se vratiti. I obećajem i vama - vratit ću se, bez brige! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja