Sport

Komentari 52

Čech: Poznajem puno Vatrenih, ali nijedan od njih mi nije zabio

Čech: Poznajem puno Vatrenih, ali nijedan od njih mi nije zabio

Imate najbolju reprezentaciju u svojoj povijesti. Nikada niste vili ovako snažni i kompaktni. Već sam rekao da bi mogli biti iznenađenje turnira. Jedan favorit iz sjene, rekao je golman reprezentacije Češke

Golman Češke Petr Čech je uz Tomaša Rosickog najdugovječniji nogometaš svoje reprezentacije. Za Češku je u 14 godina upisao 121 nastup, a kako kaže ne opterećuje se rekordima. Važno je da protiv Hrvatske ostvare dobar rezultat.

- Ne mislim na rekord. Želim nešto osvojiti u nogometu, a ne zbrajati rekorde. Poborski je bio rekorder, ali imao je drugo mjesto osvojeno prije 20 godina. Tako i ja gledam na utakmicu s Hrvatskom: treba pobjeđivati, a ne misliti koliko imaš nastupa u reprezentaciji - kaže Čech, koji je 12 godina u Premiershipu pa i nije imao previše problema s komunikacijom na press konferenciji.

Čech je iskusan golman s puno utakmica u nogama. Ovo mu je 4. Europsko prvenstvo pa je novinare zanimalo sprema li se posebno za utakmicu protiv Vatrenih.

- Ne, za svaku utakmicu se pripremam identično. Nema razlike je li to Hrvatska ili Španjolska. Svaka utakmica je važna - objašnjava Čech pa nastavlja kazavši rečenicu, dvije o Hrvatskoj:

- Znate kakva je kada u toj reprezentaciji igraju nogometaši Real Madrida i Barcelone. Odlična selekcija, Hrvatska ima moj respect. No to ne znači da mi nemamo šanse. Idemo utakmicu po utakmicu, a prva šansa je osvojiti što više bodova protiv Hrvata.

Bio je igrač Chelseaja, a sada brani za Arsenal. Dugi niz godina je član Premiershipa i neke naše igrače dobro poznaje.

- Kako se ne bih sjećao! Prije svih Ćorluke dok je igrao za Tottenham, zatim Modrića u Tottenhamu... Kramarić je bio u Leicesteru, ali nije igrao. Znam te dečke, ali ne sjećam se da mi je itko od njih zabio - bocnuo je Čech pa dodao:

- Imate najbolju reprezentaciju u svojoj povijesti. Nikada niste vili ovako snažni i kompaktni. Već sam rekao da bi mogli biti iznenađenje turnira. Jedan favorit iz sjene.

Najčitaniji članci