Obavijesti

Sport

Komentari 26

Zadar 'prokockao' 14 koševa viška, Mula 'kaznio' Tornado

Zadar 'prokockao' 14 koševa viška, Mula 'kaznio' Tornado
5

Zagreb je na poluvremenu gubio 46-32, ali je preokrenuo utakmicu i ušao u finale Kupa Krešimira Ćosića. Tornado je provocirao Mulaomerovića koji je onda proigrao

VIDEO

Kad igramo protiv na papiru slabije momčadi, ne možemo pobijediti, ako se igrači dobro ne oznoje, rekao je trener košarkaša Zagreba Vladimir Androić nakon teške pobjede protiv Zadra 76-72 u polufinalu Kupa Krešimira Čosića.

Zadrani su, iako su igrali bez najboljeg igrača Gorana Vrbanca, koji je u četvrtfinalu Ciboni zabio 44 koša, a na posljednjem treningu uoči utakmice ozlijedio gležanj, na poluvremenu vodili 14 razlike. Međutim, u nastavku su se 'mravi' uozbiljili, ostavili Zadar bez koša gotovo pet minuta, te potpuno preokrenuli.

U završnici je presudio Tornado. Nakon nesportske pogreške Damira Mulaomerovića, zadarski navijači počeli su vikati Mula, Turčine, napuši se k..... Istu su pogrešku učinili u lanjskom finalu pa ih je isprovocirani Mula sam pobijedio. Ovaj put reagirao je asistencijom, pa je nanizao šest slobodnih bacanja, poput mladića se bacio za loptom i ukrao je, a onda u posljednjoj minuti položio za vodstvo 74-72. 

- Probali smo iznenaditi, imali smo šansu, ali nismo uspjeli. Zagreb je iskusniji, a nama je bilo važno vidjeti kako se možemo nositi s ABA-ligašima - rekao je strateg Zadrana Aleš Pipan.

Sean May koji iz Zagreba prelazi u talijanski Montegranaro bio je najefikasniji sa 19 koševa, dok je Zadrane predvodio Ive Ivanov s 23.

Zagreb će u četvrtak u 20 sati pokušati osvojiti Kup, četvrti put u pet posljednjih pet godina. Od Cedevite je ove sezone dvaput teško poražen, ali je posljednju dobio. Trener Androić tvrdi da unatoč većoj potrošnji i manjem razdoblju za opravak, umor ne smije biti problem.

- Tko ne može odigrati dvije jake utakmice u dva dana, pogotovo kad je riječ o finalu, ne mora se ni baviti košarkom - rekao je Androić. 

Cedevita prvi finalist Kupa: U borbi za prvi trofej u povijesti

Još sredinom treće četvrtine košarkaši Splita bili su potpuno u igri, za favoriziranom su Cedevitom zaostajali samo pet poena, no puno kraća klupa koštala ih je u završnici. Drugoplasirana momčad lige na kraju je slavila 102-74, a njeni su navijači pali u delirij nakon što im je miljenik Tomislav Leks Petrović pogodio tricu kojom su u zadnjoj minuti prešli 'stotku'. 

- Silili su nas na vrhunski angažman, ušli smo u utakmicu s velikim žarom, ali nismo kontrolirali obranu i skok. Kad smo to uspjeli, otvorilo nam se puno laganih poena. Konačna razlika je prevelika u odnosu na ono što se događalo na parketu - rekao je trener Cedevite Dražen Anzulović, čija će se momčad sutra boriti za prvi torfej u klupskoj povijesti.

Miro Bilan predvodio je Cedevitu sa 16 koševa i 11 skokova, a kod Splićana se istaknuo kapetan Josip Sobin 23 koša i 8 skokova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...