Obavijesti

Sport

Komentari 13

Čeferin: Tko prekine ligu, neće igrati u Europi sljedeće sezone!

Čeferin: Tko prekine ligu, neće igrati u Europi sljedeće sezone!
1

Možemo razgovarati o materijalnoj šteti klubova koji organiziraju nogometne utakmice. Utakmice bez navijača sigurno nisu iste. Moramo biti svjesni da se cijeli svijet nalazi u specifičnoj situaciji, kaže Čeferin...

VIDEO

Svakodnevni život u Europi je pod znakom stop već tjednima. Pandemija korona virusa broji već više od milijun zaraženih diljem svijeta, a pitanje je kada će doći sami vrhunac. Države zbrajaju štete u ekonomiji i gospodarstvu, a istim problemima bave se i sportski klubovi koji iz dana u dan ulaze s istom mišlju, a to je kako preživjeti, a ne bankrotirati. 

Nogometna prvenstva su prekinuta diljem Europe i igra se još samo u Bjelorusiji. Lopte miruju još od sredine ožujka, a velika vjerojatnost je da će se to nastaviti još mjesecima. Uefa je na sastanku u srijedu u suradnji s 55 nogometnih saveza donijela odluku da neće prekidati sezonu i prvake proglašavati po trenutnom stanju na tablici, a prema njima, nogomet će se nastaviti čim to budu uvjeti dozvolili i to pred praznim tribinama, a očekuje se da će to biti tek negdje oko lipnja.

To znači da će će početak sljedeće sezone biti značajno odgođen. No neke lige ne žele živjeti u neizvjesnosti pa je tako belgijski nogometni savez odlučio prekinuti prvenstvo i proglasiti prvake po aktualnom stanju na tablici, a to bi bio Club Brugge koji ima 15 bodova više od drugoplasiranog Genta. Ali predsjednik Uefe Aleksander Čeferin se ne slaže s tim i poslao im je ultimatum. Okej, prekinite prvenstvo, ali vaši klubovi neće igrati u Europi!

- Možemo razgovarati o materijalnoj šteti klubova koji organiziraju nogometne utakmice. Utakmice bez navijača sigurno nisu iste. Moramo biti svjesni da se cijeli svijet nalazi u specifičnoj situaciji. Još je bolje igrati utakmice na TV-u nego uopće ne igrati utakmice. Oni koji će samovoljno odlučiti završiti sezonu, sljedeće sezone možda neće igrati u europskim natjecanjima - rekao je Čeferin za RTV Sloveniju.

Koliku je štetu korona virus napravio nogometu?

- S jedne strane, nogomet je jedna od rijetkih industrija na svijetu u kojoj se rad potpuno zaustavio. Troškovi, naravno, i dalje postoje. S druge strane, također je istina da će se problem oko nogometa riješiti prilično brzo. Teško je reći hoće li to potrajati mjesecima ili godinama. Sve ovisi o tome kada će se kriza završiti i možemo se ponovno početi igrati. Potpredsjednici su dobili prilično neobičan prijedlog da odobre trošenje prilično velikog iznosa od Fife. Namijenjen je onima koji će ga trebati, a mi odlučujemo kome će ga trebati. Ovo je bila neobična situacija i uspostavili smo radnu grupu koja će točno utvrditi posljedice krize. Na Uefi moramo vidjeti kako možemo završiti sezonu. Moramo pričekati dok ne završimo europska natjecanja i državna prvenstva, a onda ćemo vidjeti gdje smo - kaže Slovenac. 

Euro 2020 Postponed

Europsko prvenstvo je prebačeno na 2021. godinu, a uz to je Uefa potpuno izmijenila kalendar natjecanja za reprezentacije. Mnoga prvenstva diljem svijeta muče se također s istom situacijom, ali jesu li i oni pretrpjeli štetu kao i europski klubovi?

- Problemi su prilično slični, ali odnosi su potpuno različiti. Europski nogomet donosi najviše novca, ali istovremeno su troškovi najviši. Europski klubovi vjerojatno će biti najteže pogođeni.

Nogomet, sport i svijet i dalje žive u neizvojesnosti. 'Naganjanje' po travnjacima je zasada samo san, ali nadamo se da će netko upaliti prekidač i izvaditi nas iz ove noćne more koja je pogodila svijet. Prvo je najbitnije riješiti širenje virusa i vratiti život u normalu, a onda će sve ostalo doći, uključujući i nogomet...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani