Obavijesti

Sport

Komentari 175

Predsjednik Uefe: Thompson na dočeku je bio pogreška...

Predsjednik Uefe: Thompson na dočeku je bio pogreška...
1

Hrvati su specifični. Njih patriotizam vodi do uspjeha, ali patriotizam se brzo zamijeni nacionalizmom. Nama Slovencima nedostaje ta njihova žar i ponos kada igraju za reprezentaciju, rekao je predsjednik Uefe

VIDEO

Nogometaši trebaju biti uzor, a kada njihovo domoljublje preraste u nacionalizam, onda to nisu, rekao je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin na predavanju koje je održao na Fakultetu političkih znanosti u Ljubljani. 

Pokretanje videa...

Doček 00:59

Dok je to govorio mislio je na hrvatske nogometaše koji su nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu na dočeku pjevali s Markom Perkovićem Thompsonom.

- Hrvati su specifični. Njih patriotizam vodi do uspjeha, ali patriotizam se brzo zamijeni nacionalizmom, a to je velika pogreška. Znamo svi za incident nakon utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine kada je hrvatski reprezentativac Josip Šimunić skandirao "Za dom spremni", a zatim završio karijeru jer ga nisu pustili da igra na Svjetskom prvenstvu - rekao je Čeferin pa dodao:

- U takvim slučajevima se brzo reagira, ali igrači bi trebali biti svjesni da su uzor mladima i da kao uzori ne bi smjeli poticati takve ideologije.

Regionalna liga bi donijela više lošega nego dobroga

Uefin predsjednik se dotaknuo još nekoliko nama bitnih tema. Jedno od pitanja koje je dobio bilo je i hoće li se osnovati nogometno natjecanje po uzoru na ABA ligu.

- Mi stariji se sjećamo koliko je jugoslavenska liga bila jaka, ali prema našoj procjeni budućnost je u međunarodnom i europskom natjecanju, a ne u regionalnim ligama. Drugi razlog je taj što je naša regija specifična i teško bi bilo garantirati sigurnost na utakmicama. Mi imamo na ovim prostorima velike talente, ali i tu urođenu agresivnost, nervozu.

- ABA liga je po mom mišljenju gotovo uništila slovensku košarku. Naša košarka se igra još samo u selima, nemao više svoju ligu. Zamislite što bi se dogodilo državi da se osnuje takva nogometna liga. Pa Slovenija bi ostala bez Maribora, Olimpije i Domžala jer će interes za domaće prvenstvo odmah pasti. Mladi se ne bi mogli više razvijati u tim klubovima... Regionalno natjecanje bi donijelo više lošeg nego dobroga - rekao je Slovenac.

Slovencima nedostaje hrvatski ponos

Matjaž Kek nakon odlaska niz Rijeke nije dugo bio bez posla. Preuzeo je Sloveniju, a Čeferin smatra kako je on odlično rješenje.

- Dovesti Keka je dobra odluka. Odličan je trener, a s njime je Savez dobio i mir barem na godinu dana.... Imamo dobre igrače, ali nam nedostaje malo više osjećaja nacionalne pripadnosti, ponosa zbog pripadnosti reprezentaciji.  Razočaran sam što neke od naših najvećih zvijezda nisu igrale... Nama nedostaje ono što imaju Hrvati. Ne Thompson... nego taj žar koji oni imaju. Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić morali igrati za reprezentaciju? Nisu, ali su oni uvijek tu i ponosni su kada igraju za svoju državu. Njima nije važno tko je izbornik, tko od njih gdje igra...  - poruka je Čeferina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve