Obavijesti

Sport

Komentari 12

Čeka li nas nakon 14 godina prvi NBA playoff bez LeBrona?

Čeka li nas nakon 14 godina prvi NBA playoff bez LeBrona?
3

LeBronova ozljeda i neigranje sigurno su imali najveći utjecaj na tek 10. mjesto koje Lakersi sada drže na Zapadu. Ali i ako se kao osmi ukrcaju u playoff... Odmah će ispasti od Warriorsa. Kralju nije lako u Los Angelesu

VIDEO

LeBron James je najbolji košarkaš na planeti. Već godinama. A možda i najbolji sportaš uopće. Sa takvim atletskim predispozicijama i sa takvom brigom o vlasitom tijelu, 'Kralj' je mogao postati svjetska klasa u gotovo pa bilo kojem sportu.

Poznati američki voditelj, poduzetnik, a nekada i MMA borac Joe Rogan nedavno je izjavio: 'Mislim da svi moramo biti zahvalni što se LeBron nije odlučio za MMA. Pogledajte ga. Ta brzina, snaga i koordinacija na tu visinu i težinu... 'Ko bi TO zaustavio'?!

U NBA gotovo desetljeće i pol vrijedi izreka 'Daj mu bilo kakvih deset suigrača i LeBron će ih odvući do playoffa'. Možda, na Istoku. Ali velemajstor je u 35. godini života, iza njega je najduže izbivanje zbog ozljede u karijeri, a sada je - na 'divljem' Zapadu.

Sa mega-šampionima Warriorsima, Westbrookovom i PG-jevom Oklahomom, Hardenovim Houstonom, Lillardovim Portlandom, Jokićevim Nuggetsima, žestokim Mitchellovim Jazzerima, Poppovim San Antoniom...

Ovo nije Istok na kojem je LeBron i prije početka sezone znao da sa Clevelandom ide u playoff i to s prvog mjesta. Sad je u Lakersima koje Magic Johnson slaže na, u najmanju ruku upitan način.

'Regularni' dio sezone završava za mjesec i pol dana, a tablica NBA Zapada danas izgleda ovako:

Lakersi su ispod crte, sjede ispod osmog mjesta pa se NBA javnost, i eksperti i navijači sve glasnije i sve javnije pitaju: čeka li nas nakon 14 godina prvi playoff bez LeBrona?!

Naravno da Lakersi imaju posve dovoljno vremena za dohvatiti barem osmo mjesto (ako 'Kralj' ostane zdrav), ali... Znate što na Zapadu znači osmo mjesto?

Znači da ideš na Golden State. Da te Curry, Durant, Thompson & com. uhvate u đir, pometu i pošalju na rano ljetovanje. Ne ući u playoff ili ući kao osmi na Zapadu ti skoro dođe jedno te isto.

NBA: Los Angeles Lakers at Philadelphia 76ers

Magic je u gradske rivale Clipperse 'trejdao' našeg Ivicu Zubca, Lakersi su dobili šutera Mikea Muscalu, a pod košem ostali na sporim veteranima McGeeju i Chandleru koji npr. Cousinsu i Greenu nisu 'ni predjelo'.

LeBron James i dalje je najdominatniji košarkaš planete, ali: više nije u naponu snage, a klub mu nije osigurao ni približno kvalitetno 'prateće osoblje' kakvo je imao u Miamiju ili drugom mandatu u Clevelandu...

Pa i nije neko čudo ako se NBA svijet pita: čeka li nas, nakon gotovo desetljeće i pol, prvi NBA playoff bez LeBrona? Nije nemoguće!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom