Obavijesti

Sport

Komentari 115

Čeka se Bobana: Nagovaraju Zvonu na angažman u Dinamu

Čeka se Bobana: Nagovaraju Zvonu na angažman u Dinamu
6

Bivši igrači svjesni su svojih nedostataka i zato planiraju angažirati menadžera koji bi klub vodio kao tvrtku. Jaki kandidat za funkciju u klubu trebao bi biti Zvone Boban

VIDEO

Šimić, Marić, Šokota, Bišćan, a po novome i Mihael Mikić, u prvom su redu. Robert Prosinečki je u drugom, a podršku daju i Zvonimir Soldo te Mario Stanić. U prikrajku čeka i Zvonimir Boban, vjerojatni kandidat “opozicije” za novog predsjednika Dinama.

Većina bivših igrača okupljenih u grupaciju koja želi srušiti Zdravka Mamića i dalje se druži. Dečki se zabavljaju igrajući tenis, igraju i nogometnu ligu na zagrebačkom Jelenovcu, a sve češće i sve intenzivnije razgovaraju o Dinamu. Prije 15-ak dana baš je na Jelenovcu bila fešta na kojoj je, kažu svjedoci, Silvio Marić pred svima povikao: “Srušit ću Mamića, srušit ću Mamića!”.

- Dogovaramo se, ali nećemo s detaljima izlaziti u javnost do sljedećeg tjedna - rekao je Marić ponovivši zapravo ono što govore i njegovi suigrači.

Operaciju očito vode u tajnosti, iako u aktualnom vodstvu kluba tvrde da sve znaju...

- Nije to za nas novost, znamo da ima još ‘opozicije’, nisu oni jedini. No mi vodimo klub i nećemo se previše iscrpljivati ovim stvarima. Dečki su na početku početaka - rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić pa upotpunio svoj stav arapskom poslovicom:

- Psi laju, karavane prolaze...

Koliko je tu riječ o lajanju a koliko o ozbiljnim namjerama, bit će jasnije kad “opozicija” odluči progovoriti. Posljednje informacije kažu da to neće biti u ponedjeljak, kao što je najavljeno, nego u srijedu ili četvrtak. Zasad se zna da su im glavni cilj izbori po načelu “jedan član - jedan glas”. O podjeli funkcija zasad nisu konkretno govorili, no tvrde da će imati “jakoga kandidata”. Neki izvori kažu da će to sigurno biti Zvonimir Boban.

- Logično je da se pojavila skupina igrača koja želi nešto promijeniti. Zdravko Mamić očito financijski dobro vodi klub, ali problem je što nema publike. Ti bi dečki htjeli da se igra pred 15.000-20.000 ljudi i zato su se pokrenuli. To su sve redom moji igrači, razumijem ih. Očito imaju neku viziju - uvjeren je Otto Barić.

Bivši igrači svjesni su svojih nedostataka i zato planiraju angažirati menadžera koji bi klub vodio kao tvrtku. A oni bi se bavili sportskom politikom.

- Podržavam ove dečke, promjene su u svakom slučaju dobro došle. Oni su klupske legende, stvorili su ime i novac u nogometu, sigurno bi bilo strasti koja je potrebna. Iskreno, da me netko pita, rekao bih da ja to ne mogu jer ne znam voditi klub. Zato mi se i sviđa njihova odluka da angažiraju menadžera - rekao je Željko Adžić, još jedan bivši igrač.

Prije javnosti “koalicija protiv Mamića” planove je predstavila navijačima. Bišćan i Marić navodno su se već sastali s predstavnicima Bad Blue Boysa, u kojima će sigurno imati podršku. Hoće li to biti dovoljno? Uključi li se i Zvone Boban, moglo bi biti. Mamić, čini se, opasno “visi”.

Nadigrali su Ajax, Celtic i Partizan, a sad žele i Mamića

  • Dario Šimić na čelu je nogometnog sindikata, karijeru je završio u Mamićevu Dinamu 2010. godine.
  • Tomo Šokota uživa u ribolovu, ali i dalje ne zaboravlja kako su ga otjerali iz Dinama u ljeto 2009.
  • Silvio Marić završio je karijeru rano, s 31 godinom. Danas igra tenis i nogomet te čeka nove izazove...
  • Igora Bišćana iz kluba su otjerali u travnju 2012. i otad se odmara. Čini se da je vrijeme za akciju.
  • Robert Prosinečki tiho je uz ovu grupu, donedavno je bio u Turskoj. Možda bi bio i trener Dinama...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"