Obavijesti

Sport

Komentari 21

"Čekićar" Čarli: I Redknapp ga je preporučio West Hamu...

"Čekićar" Čarli: I Redknapp ga je preporučio West Hamu...
5

POVRATAK U LONDON Slaven Bilić poželio je Vedrana Ćorluku u momčadi West Hama, a hrvatskog braniča je nahvalio i bivši menadžer 'čekićara' Harry Redknapp

VIDEO

Najproduktivnije nogometne godine, od 27. do 29., Vedran Ćorluka proveo je u Rusiji, u sredini tablice, a sad ga Slaven Bilić želi vratiti ondje gdje mu je po talentu i mjesto, u jednu od najjačih liga u svijetu.

Dok je bio klinac koji je obećavao, mnogi su Ćorluku u najboljim godinama vidjeli u dresu nekog od najvećih klubova, no on je umjesto toga otišao na istok. Nakon Cityja, Tottenhama pa kratke posudbe u Leverkusenu, odlučio je prihvatiti poziv svog dotadašnjeg izbornika i navući dres prosječnog ruskog prvoligaša. Financijski uvjeti bili su takvi da je bilo puno lakše zanemariti činjenicu da iz europskog nogometnog vrha odlazi na razinu niže. 

Naime, u Moskvi je Ćorluka od ljeta 2012. do danas zaradio oko šest milijuna eura. Svake godine po dva, a na to dolaze još i bonusi, premije... Naravno, nije novac jedini razlog odlaska u Rusiju, ali svakako je s punim računom bilo lakše podnijeti hladnoću, prometne gužve...

U poznatom društvu

Bit će gužvi i u Londonu, ali za Ćorluku bi odlazak u West Ham zapravo bio povratak kući. Nakon jedne godine u Manchesteru preselio se u sjeverni dio Londona, na White Hart Lane, gdje ga je trenirao Harry Redknapp. 

Upravo je on bio i jedan od onih su čelnicima West Hama potvrdili da bi se Ćorluka i karakterno uklopio u njihovu momčad. A to je sigurno još jedan korak bliže povratku Čarlija u London, no ovoga puta u njegov istočni dio, na Upton Park.

Solidnom kadru koji će imati na raspolaganju Bilić želi dodati i svog omiljenog braniča, kojeg je poveo sa sobom i u Lokomotiv. Prema svemu sudeći, u West Hamovoj svlačionici moglo bi se okupiti slično društvo kao u Moskvi 2012. godine. 

Potvrđeno je, naime, da će s Bilićem u Englesku ići i cijeli njegov stožer iz Rusije i Turske, pomoćnici Nikola Jurčević i Edin Terzić te kondicijski stručnjak Miljenko Rak.

Franka zamijenila Ivu

Izdvoji li West Ham između desetak milijuna eura, koliko bi zadovoljilo predsjednicu Lokomotiva, pridružit će im se i Ćorluka. Bit će to njegov novi engleski početak, s puno više iskustva, možda i ozbiljnosti, s drukčijim pristupom, ali i s novom djevojkom. Ivu je u međuvremenu zamijenila Franka...

U veljači je Čarli navršio 29 godina, ima još nekoliko potencijalno dobrih sezona ispred sebe, a talent ionako nikad nije ni bio upitan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"