Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Celtic mi je nudio 5000 funti tjedno, a ja sve krivo shvatio'

'Zvao je Jock Stein, trener Celtica. I kažu da mi nude 5000 funti, a ja mislim da toliko zarađujem i u Dinamu i bolje da ostanem', pričao je Zlatko Škorić koji je tek nekoliko godina kasnije shvatio svoju pogrešku

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
7 komentara

Zadnja tri dana bio sam s njim u bolnici. Supruga mu je nosila hranu od kuće i baš sam mu rekao: ‘Stari, danas izgledaš bolje nego jučer, drži se’, jedva je govorio Slaven Zambata.

On i Zlatko Škorić bili su nerazdvojni, najbolji prijatelji od prvih dana.

- Zajedno smo došli u Dinamo, imali smo 18 godina, ja iz Sinja, on iz Elektrostroja. Sve smo prošli zajedno. I sve te slike su mi prolazile kroz glavu kad sam bio uz njega u bolnici. Pričao sam mu, bio je pri svijesti, čuo me je. I puno bolje je izgledao nego dan ranije. Nekako sam optimistično otišao kući, na odlasku sam mu rekao: ‘Dragi Žoga, baš lijepo izgledaš’.

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Došao sam doma i za dva sata su mi javili da ga više nema, da nema našeg Žoge. Javio mi je Stinčić, srce nam je puklo - teškoga glasa priča Zambata.

Celtic Škoriću nudio bogatstvo

Škorić je s Dinamom osvojio dva Kupa, 1963. i 1965. te Kup velesajamskih gradova 1967. Bio je jedan od najboljih svjetskih golmana, a tražio ga je i Celtic.

- Zvao je Jock Stein, trener Celtica. I kažu da mi nude 5000 funti, a ja mislim da toliko zarađujem i u Dinamu i bolje da ostanem. Nekoliko godina poslije sreo sam na aerodromu u Amsterdamu Jocka Steina. Kaže mi: ‘Škoriću, još ne shvaćam zašto si nas odbio, nudio sam ti 5000 funti, to bi bila najveća plaća u povijesti Celtica. Ej, 5000 funti na tjedan’.

- Na tjedan, kako misliš na tjedan?

- Pa na tjedan, kod nas su plaće na tjedan.

- Uhvatio sam se za glavu. Ja sam toliko imao u Dinamu, ali na godinu!

Bila je to jedna u nizu Žoginih anegdota. Zgodna je i ona o nadimku koji je imao cijeli život.

Foto: Igor Kralj/PIXELL

Nasamario izviđača

- Išao sam sa zagrebačkim izviđačima u Severin na Kupi i igrali smo negdje na livadi nogomet protiv slovenskih izviđača. Slovenci su imali loptu, a ja sam jednom od njih viknuo ‘Dodaj mi žogu’. Ovaj mi je naivno dodao, a ja sam zabio gol. Nakon toga gola su mi rekli: ‘E ti si pravi žoga’. I tako sam ostao Žoga cijeli život.

Za Dinamo je odigrao 221 službenu utakmicu i do danas je ostao, prema mišljenju bivših igrača, najbolji golman u povijesti kluba. Živio je za Dinamo. Ispraćaj Zlatka Škorića bit će u utorak, 28. svibnja, na zagrebačkom groblju Mirogoj. Isti dan u Dinamu će u 11 sati biti komemoracija.

Naši partneri pišu
Message