Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Centimetri od smrti! Nije ni stigao trepnuti, bilo je gotovo

PROMAŠIO GA PAK Crna pločica teška 17 dekagrama može postići brzinu od 170 kmh. Vrhunski golmani u hokeju imaju vrijeme reakcije 0,13 sekundi, a pak ima kinetičku energiju kao metak kalibra 0.22

Foto: YouTube
46 komentara

Nevjerojatnu sreću imao je Pierre McGuire (57) s NBC-a, kojeg je pak na hokejaškoj utakmici između Tampe i Columbusa u NHL-u promašio za nekoliko centimetara!

POGLEDAJTE DRAMATIČNU SCENU

Leti kao metak kalibra 0.22

Crna pločica teška 17 dekagrama može postići brzinu od 170 kilometara na sat i reporter zapravo nije imao nikakve šanse.  To najbolje pokazuje njegova reporterova reakcija koja je stigla tek nakon što ga je pak promašio.

Vrhunski golmani u hokeju imaju vrijeme reakcije 0,13 sekundi, brže nego Usain Bolt nakon što se oglasi startni pištolj. Ali i to je često presporo.

Izračunali su da pak ima kinetičku energiju jednaku ispaljenom metku kalibra 0.22 i to ga čini vjerojatno najopasnijim projektilom u svijetu sporta.

Zato su tereni u hokeju ograđeni pleksiglasom i zaštitnim mrežama, kako bi se zaštitili gledatelji, ali klupe su jedini neštićeni dio. Baš je na tom mjestu bio reporter NBC-a u trenutku kad je prema njemu doletio pak i zabio se u objektiv kamere. 

- Sve je to dio posla - rekao je NBC-jev komentator.

Sretan novi rođendan, gospodine McGuire!

  • 22 KILOGRAMA - Kompletna oprema koju golman ima na sebi teška je gotovo 22 kilograma, a nakon utakmice je teža zbog znojenja.
  • 170 KM/H - Suigrači, protivnici, publika i sudac remete koncentraciju golmanu, a mora paziti na pak pri takvoj brzini.
  • 0,13 SEKUNDI - Vrijeme golmanove reakcije je bolje od Usaina Bolta, no i to mu nekad nije dosta da se na vrijeme postavi.
  • KACIGA OD 5000 KUNA - U početku su bile od pleksiglasa i znatno teže, a danas su izrađene od kevlara, fiberglasa i karbonskih vlakana. Profesionalna kaciga stoji 5000 kuna.
  • KARBONSKA VLAKNA I PJENA - Štitnik za prsa izrađen je od pjene i karbonskih vlakana, a proteže se od struka do vrata i prekriva cijele ruke. Prije 10-ak godina bio je manji.
  • PAK JE PUNO TVRĐI OD LOPTE - Nogometaši brzo zaborave pogodak u međunožje, no hokejaši bi gadno prošli da ih pak pogodi na “neugodno” mjesto, a da nemaju štitnik.

Naši partneri pišu
Message