Obavijesti

Sport

Komentari 23

Červar izabrao igrače za prvi krug: Otpala dva vanjska, na raspolaganju četiri pivota...

Červar izabrao igrače za prvi krug: Otpala dva vanjska, na raspolaganju četiri pivota...

Kao što je bilo najavljeno, Červar je čekao posljednji trening i razgovor s igračima i tek nakon toga je odlučio kojih 16 igrača će predstavljati Hrvatsku u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu...

VIDEO

Hrvatska u petak u 18 sati protiv Japana otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, a izbornik Lino Červar odabrao je 16 igrača koji će konkurirati za prvi krug natjecanja.

Pokretanje videa...

Lino uoči Japana 06:12

Lino je u Egipat poveo 20 igrača, Igor Karačić i Marin Šego će propustiti prvi dio turnira jer i dalje treniraju po posebnom programu nakon ozljeda pa je Červar morao izabrati još dvojicu koji gledati susrete protiv Japana, Angole i Katara s tribina.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za EHF kup, Hrvatska - Mađarska

Kao što je bilo najavljeno, Červar je čekao posljednji trening i razgovor s igračima i tek nakon toga je odlučio kojih 16 igrača će predstavljati Hrvatsku u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Na tribine dvorane Borg El Arab za početak uz, uz Šegu i Karačića, odlaze srednji vanjski Janko Kević i lijevi vanjski Halil Jaganjac. 

U jakoj konkurenciji na vanjskim pozicijama izbornik je tako odlučio dati prednost Josipu Šarcu ispred Jaganjca, a izostavljanjem Kevića ostali smo na srednjom vanjskom na Duvnjaku i Cindriću.

Kauboji su na SP došli s čak četiri pivota i očekivalo se kako će jedan od njih na tribine, ali Červar je odlučio ostaviti u rosteru četvorku koju čine Marino Marić, Željko Musa, Marin Šipić i Ilija Brozović. 

- Oni se dižu, sada sa Sigurdssonom imaju više okupljanja, uigraniji su, napravili su problema Egiptu u pripremi za SP. Sada više igraju 5-1, dok im je rezervna obrana 6-0. Imaju dobru tranziciju, brzi su, moramo biti ozbiljni. Slični su Koreji koja nas je namučila 2009., kad takvim ekipama daš maha, oni se razmašu, naraste im samopouzdanje - rekao je Lino Červar o Japancima.
Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos možete pratiti na RTL-u...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje