Obavijesti

Sport

Komentari 15

Červar: A sjećam se kako sam učio Duvnjaka pucati penale...

Červar: A sjećam se kako sam učio Duvnjaka pucati penale...
3

Osim kvalitete, o kojoj možemo pričati do sutra, Domagoj ima ono nešto što ga izdvaja od ostalih. On ratuje na terenu, nahvalio je Lino Červar sjajnog Đakovčanina

VIDEO

Sjećam se, imao je 18 godina kad sam ga počeo forsirati u Zagrebu, ali i u reprezentaciji. Sumnjali su u tu moju odluku, upozoravali su me da bih ga mogao uništiti, ali u Domagoju sam od prvog trenutka vidio nešto posebno, kaže ponosni Lino Červar.

On ga je uveo među “velike dečke”, prepoznao je njegov talent i zato je sad posebno sretan.

- Pamtim njegovu prvu utakmicu na EP-u u Norveškoj 2008. godine. Ostao sam bez Džombe i trebao mi je 'penaldžija', netko tko će mi izvoditi penale. Domagoj je bio najmlađi, ali odlučio sam da to bude baš on. U hotelu u Poreču dva, tri sata sam ga učio kako pucati, govorio mu da ‘cima’ golmana jer će svi očekivati da će tako mlad igrač odmah pucati. I dođe prva utakmica, igramo protiv Poljske, penale puca Domagoj i, stvarno, maše kao lud. Szmal se buni kod sudaca, traži da mu zabrane da to radi, ali Domagoj uporno zabija. Doslovno me poslušao od riječi do riječi - smije se Červar.

Prošlo je pet godina, a Domagoj je izrastao u najboljeg na svijetu. Tako barem misli žiri u izboru portala Handball Planet.

- Drago mi je zbog njega, ali i zbog hrvatskog rukometa. Domagoj je ovo zaslužio jer kod njega, osim kvalitete o kojoj u stručnom smislu možemo pričati do sutra, postoji ono nešto što ga izdvaja od ostalih. On je pobjednik, bori se do kraja, pravi je ratnik. Da, on doslovno ratuje na terenu - nahvalio je Lino svog miljenika.

Duvnjak je uvijek isticao da mu je Ivano Balić idol i uzor, prve treninge s Balićem izdvaja kao možda i najljepše trenutke karijere, ali sad je dečko iz Đakova, kako se čini, dostigao svog idola. Neki će reći i prestigao, no Lino će to ipak malo drukčije formulirati.

- Ivano je obilježio jedno razdoblje, cijela ta njegova generacija zapravo. Evo, i danas mi kolege i bivši igrači po Srbiji i Makedoniji govore kako su uvijek bili impresionirani veseljem, radošću i entuzijazmom koji je krasio igru te momčadi. I zato mi je posebno drago da nova generacija nastavlja istim putem. A na čelu te nove generacije je, naravno, Domagoj Duvnjak - rekao je Lino Červar.

U subotu će bivši hrvatski izbornik biti u Zagrebu, njegov Metalurg igra protiv Croatia osiguranja (17.30 sati) u sklopu SEHA lige. No puno su mu važniji okršaji s gradskim rivalom Vardarom, u koji je ove sezone uloženo jako puno novca.

- Borim se, kao i uvijek, znate već mene. Uvijek sam se borio u karijeri, i dalje ću. Samo neka me zdravlje posluži, a s tim zasad stojim dobro - zaključio je dobro raspoloženi Lino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku