Obavijesti

Sport

Komentari 3

Česi: 'Schick je heroj! Hrvatskoj smo dali gol rođen u boli i krvi'

Česi: 'Schick je heroj! Hrvatskoj smo dali gol rođen u boli i krvi'

Češki mediji su Patricka Schicka proglasili apsolutnim junakom. A kako i ne bi. I mi bismo da je naš, kao onda Ćorluku. Krvavog lica zabio je za bod, zbog kojeg se Česi s pravom nadaju prolasku u osminu finala Eura

VIDEO

Hrvatska je, za naše pojmove, odigrala tek 1-1 s Češkom u drugom kolu skupine D na Euru 2020. Strijelac našeg jedinog gola bio je Ivan Perišić, koji je poništio vodeći Čeha. Njihov heroj bio je, a tko drugi nego, Patrick Schick.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvastka - Češka VIDEO

Upravo su Schicka češki mediji proglasili apsolutnim junakom. A, istini za volju, kako i ne bi. I mi bismo da je naš, kao onda Vedrana Ćorluku kada je krvario za Hrvatsku na prošlom Euru 2016 protiv Turske pa navukao mitsku vaterpolsku kapicu. Krvavog lica, nakon udarca laktom Dejana Lovrena u skoku, Schick je preuzeo odgovornost i zabio penal za vodstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Krvavi Schick je zabio penal! To je pravi vođa - naslov je na tekstu najtiražnijeg češkog portala Bleska.

Autor u tekstu ističe Schickovu hrabrost, koji je "primio težak udarac laktom od Dejana Lovrena pa ipak zabio vodeći gol Češke".

No, možda i bitnije, Česi ističu da su se ovim bodom bitno približili prolasku u osminu finala. Nakon remija s Hrvatskom imaju četiri boda i s pravom se nadaju prolasku dalje.

- Hrvatska - Češka 1-1. Donio nam je važan bod i sada smo bliže osmini finala, Schick je opet zabio - stoji u drugom članku istog medija.

Drugi po redu najtiražniji češki medij  iDNES u naslovu ističu da su vodili te također navodi da je Češka sada korak bliže plasmanu u osminu finala.

- Vodili smo, Schick je zabio! Ovaj bod pomogao je procesu - stoji u naslovu.

iDNES u drugom tekstu nije opleo po Lovrenu, ni riječi nisu napisali protiv našeg stopera što je zaista za svaku pohvalu. Ustvari, fokus su u potpunosti prebacili na Schicka.

- Herojski trenutak napadača Schicka! Gol je rođen u boli i krvi - naslov je članka.

Autor u tekstu ističe da je Schick bio dobro protresen nakon udarca pa je zatražio vode kako bi došao k sebi. Zatim je namjestio loptu na bijelu točku i pogodio za vodstvo.

- Krvario je iz nosa koji je momentalno natekao. Lovren ga je snažno udario laktom u letu, no on je herojski zabio. Češka je na pragu prolaska - stoji u tekstu.

I neki drugi češki mediji, poput Denika, uglavnom pišu isto. Schick je narodni heroj, krvavog lica donio je Češkoj toliko bitan bod s kojim je na korak od prolaska u nokaut fazu Eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram