Obavijesti

Sport

Komentari 39

Češka šokirala Englesku: Gordi albion izgubio nakon 10 godina

Češka šokirala Englesku: Gordi albion izgubio nakon 10 godina
1

Engleskoj je ovo prvi kvalifikacijski poraz nakon 43 utakmice! Gledajući kvalifikacije i za Svjetska i za Europska prvenstva nisu gubili od 10. listopada 2009. kada ih je s 1-0 dobila Ukrajina

VIDEO

Točno deset godina. Toliko je trebalo proći da jedna reprezentacija u kvalifikacijama pobijedi Englesku. Napravila je to u petak Češka koja je u Pragu slavila s 2-1 u skupini A i uzela tri važna boda u borbi za mjesto na Europskom prvenstvu.

U prvih devet minuta utakmice pala su dva gola, a Englezi su poveli preko Harryja Kanea koji je iskoristio poklon domaćina. Sterling je krenuo prema golu po lijevoj strani, Masopust mu je sapleo noge, a Damir Skomina je pokazao na bijelu točku. Pucao je i zabio kapetan Kane.

Četiri minute kasnije Češka se vratila. Ubačaj iz kornera, kratka gužva u šesnaestercu, dovoljno da Brabec pospremi loptu iza Pickfordovih leđa. Za veliko slavlje zabio je Ondrasek u 85. minuti nakon što su ga gostujući igrači ostavili samoga točno na 11 metara od gola.

Engleskoj je ovo prvi poraz u kvalifikacijama za velika natjecanja nakon 43 utakmice! Nisu gubili još od 10. listopada 2009. kada ih je s 1-0 dobila Ukrajina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 Qualifier - Group A - Czech Republic v England

U drugom susretu ove skupine Crna Gora i Bugarska su igrale 0-0. Engleska i Češka na vrhu su skupine sa po 12 bodova, četiri više od trećeg Kosova, dok su Crna Gora i Bugarska na dnu sa po tri boda.

Francuska penalom srušila Island, Ronaldo zabio za Portugal

Svjetski nogometni prvak Francuska ostvarila je minimalnu 1-0 (0-0) pobjedu na gostovanju kod Islanda u susretu skupine H kvalifikacija za odlazak na Euro kojom su zadržali prvo mjesto na ljestvici. Jedini pogodak na utakmici postigao je Olivier Giroud u 66. minuti s bijele točke.

Turska je također na jedvite jade na svom terenu sa 1-0 (0-0) svladala Albaniju golom Cenka Tosuna na samom kraju susreta. On je zabio točno u 90. minuti. I treći dvoboj u ovoj skupini igran u petak završio je tim rezultatom, Andora je ostvarila rijetku 1-0 (0-0) pobjedu protiv Armenije golom Valesa.

Na ljestvici Francuska i Turska imaju po 18 bodova, slijedi Island sa 12, Albanija ima devet, a Moldavija i Andora po tri.

Ukrajina i Portugal ostvarili su novi krak ka plasmanu na Euro iz skupine B zahvaljujući sigurnim domaćim pobjedama, Ukrajina je sa 2-0 (1-0) nadigrala Litvu uz dva gola Malinovskog (29, 58), dok je Portugal sa 3-0 (1-0) svladao Luksemburg pogocima Bernarda Silve (16'), Cristiana Ronalda (65') i Gonzala Guedesa (89'). 

Ukrajina je vodeća na ljestvici sa 16 bodova, drugi Portugal ima 11 i utakmicu manje. Treća je Srbija sa sedam bodova, dok su Luksemburg s četiri i Litva s jednim bodom bez izgleda za odlazak na Euro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener