Sport

Komentari 7

Čestitala protivnici pa saznala: Skijašice su 'podijelile' zlato!

Čestitala protivnici pa saznala: Skijašice su 'podijelile' zlato!

Bassino i Liensberger imale su isto vrijeme, pa se mislilo da Talijanka je osvojila zlato jer je bila bolja u drugoj vožnji. No, reagirali su Austrijanci i FIS je shvatio da mora promijeniti odluku

Na svjetskom prvenstvu u skijanju u Cortini d'Ampezzo vozio se paralelni veleslalom u kojem su fantastične Marta Bassino i Katharina Liensberger uzele zlatnu medalju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić skinuo Momčila Otaševića s trona

Premda je Austrijanka nakon utrke čestitala Talijanki Marti Bassino na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Liensberger je nešto kasnije doznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Bronca je pripala Francuskinji Tessi Worley koja je u malom finalu porazila Amerikanku Paulu Moltzan.

Talijanka je na putu do zlata pobijedila Slovenku Metu Hrovat, sunarodnjakinju Federicu Brignone i Francuskinju Tessu Worley.

- Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa. Bila je ovo zaista sjajna borba. Dala sam sve od sebe. Beskrajno sam zahvalna što mogu proslaviti pobjedu ovdje u svojoj zemlji - kazala je Bassino posvetivši medalju svojoj ekipi.

- Kome posvećujem medalju ? Mojoj ekipi koja mi je toliko pomogla - rekla je za RAI.

Liensberger je nakon utrke smatrala kako je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino. No, talijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Talijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

- Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu propise - kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrijsku televiziju.

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

- O, Bože. To je super, čak ne znam ni što reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario - kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima.

Najčitaniji članci