Obavijesti

Sport

Komentari 59

Gomes podario Realu pobjedu i četiri 'el clasica' u 18 dana!

Gomes podario Realu pobjedu i četiri 'el clasica' u 18 dana!
16

Cristiano Ronaldo je zabio jedini gol u 50. minuti nakon tragikomične reakcije Gomesa. Real je s ukupnih 5-0 prošao Spurse, a u polufinalu ga čeka Barcelona

VIDEO

Ako netko može napraviti podvig, onda smo to mi, takve i slične izjave stizale su iz tabora Tottenhama prošlih dana.

Realnost je ipak nešto drukčija. Samo tri puta u povijesti europskih natjecanja je netko uspio nadoknaditi zaostatak od četiri gola iz prve utakmice. Spursi ne da nisu nadoknadili, već su i uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala izgubili, bilo je 1-0!

Jose Mourinho nije štedio svoje igrače, bez kalkuliranja je ušao u utakmicu pa je od prve minute zaigrao i Cristiano Ronaldo. 

Na prvu priliku čekalo se tri minute. Sam je na Gomesa izašao Ozil, ali je pucao dosta slabo. U 27. minuti je Pavljučenko na povratnu loptu Lennona pucao iznimno loše iz srca kaznenog prostora, visoko preko gola. Samo 60 sekundi kasnije pao je baš Rus. Bio je to treći pad u 16-ercu Reala u utakmici, ali za razliku od prethodna dva puta, činilo se kako je sudac Rizzoli mogao svirati penal. Do kraja poluvremena Ramos je pucao glavom nakon kornera, a gol je uz puno napora spasio Gomes. 

Ipak, brazilski golman 'zeznuo' je nakon samo pet minuta nastavka. C. Ronaldo je 'opalio', jako, ali ravno u njega. Gomes je izgledao kao da je hvatao vrući krumpir i praktički je loptu gurnuo u gol. Brani nemoguće, ali i prima nemoguće. Nakon gola potpuno su splasnule ambicije Tottenhama, imali su još dvije dobre prilike, a Real jednu preko Kake. 

Prošlo je puno vremena otkad smo izgubili 5-0, mi danas igramo znatno drugačije - rekao je Xabi Alonso

- Čekaju nas žestoke utakmice u polufinalu. Svi već danima pričaju o sudarima s Barcelonom, sada su oni realnost. Prošlo je puno vremena otkad smo izgubili 5-0, mi danas igramo znatno drugačije - rekao je Xabi Alonso nakon utakmice.

Luka Modrić odigrao je solidne 83 minute, a zamijenio ga je Niko Kranjčar. Vedran Ćorluka bio je nešto bolji, a na terenu je proveo svih 90 minuta. 

Mourinho je i šest put u isto toliko utakmica nadmudrio Redknappa, a zaključak ni ne treba, kad se kaže da je u 180 minuta rezultat za Real čak 5-0.

Zasluženo su prosli u polufinale, a tamo ih čeka Barcelona! U samo 18 dana gledat ćemo četiri 'el clasica', a prvi je na rasporedu već u subotu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače