Obavijesti

Sport

Komentari 15

"Četiri kafića": Tropic slavio na pogon Ivana Perišića i Livaje

"Četiri kafića": Tropic slavio na pogon Ivana Perišića i Livaje
8

Kada je Perišić zabio za 6-5 minutu prije kraja, činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. No svega 0.4 sekunde do kraja, Banić je poravnao, ali 'Tropic' je ipak slavio

VIDEO

Na Gripama je večeras odigran 11. po redu humanitarni malonogometni turnir "Četiri kafića – memorijal Dino Petrinović", a pobjedu je odnio Caffe bar "Tropic" koji je u finalu, nakon izvođenja penala, svladao "Temperu".

Finale je bilo dramatično, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i kada je Perišić zabio za 6-5 minutu prije kraja, činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. No svega 0.4 sekunde prije kraja, Banić je poravnao, ali "Tropic" je na koncu ipak slavio.

- Nije važno tko je pobijedio, nakon humanitarnog turnira svi su pobjednici jer sve ovo radimo za pomoć djeci smještenoj u Centru "Mir" u Rudinama – kazao je kapetan Tropica i prvi čovjek organizacije turnira Ivica Mornar.

Momčad s Bačvica uvjerljivo je u polufinalu svladala "Kauri" 7-2, a u drugom polufinalu "Tempera" je bila bolja od "Vanille", u regularnom dijelu bilo je 3-3, da bi nakon penala slavila "Tempera" 5-4.

- Spaladium arena je zatvorena i morali smo se vratiti na Gripe, no ovdje su gledatelji bliže igračima i atmosfera je puno bolja – kazao je organizator Ivica Karaman.

Na Gripama se okupilo oko 4500 gledatelja koji su vidjeli lijep nogomet i pregršt atraktivnih poteza. Organizatori su se potrudili s nekoliko izmjena, poput širih golova, doprinijeti uzbudljivijem i atraktivnijem nogometu i to im je pošlo za rukom. Gledatelji su s Gripa otišli zadovoljni, kako zbog atrakcija, tako i zbog preko 300 nagrada koje su im organizatori podijelili. Došli su na svoje i tijekom finala, kada su poklicima i skandiranjem natjerali trenera Tropica da u igru uvede njihova ljubimca Milana Rapajića.

Tropic je opravdao ulogu favorita, jer su u svojim redovima okupili objektivno najjaču momčad, predvođenu najboljim strijelcem Ivanom Perišićem i najboljim igračem turnira Markom Livajom. Najbolji golman bio je Božidar Radošević.

- Svi smo ovdje zbog iste stvari, zbog djece koja trebaju našu pomoć. Uvijek sam se odazivao i dok budem mogao igrat ću na turniru – kazao je Ivan Perišić, kojem je ovo bio sedmi nastup na turniru, te drugi uzastopni naslov najboljeg strijelca.

Perišić je u paru s najboljim igračem turnira Markom Livajom bio prava napast za golmane protivničkih momčadi.

- Zasluženo slavimo, no to ja najmanje važno. Važno je da smo ispunili cilj, a to je da se skupi nešto novaca za pomoć – kazao je Livaja, koji je morao ishoditi posebnu dozvolu Intera za nastup.

S turnira je zbog ozljede izostao jedan od najomiljenijih igrača splitske publike, Ivan Rakitić, koji liječi ozljedu, no potaknut dirljivim scenama dokumentarnog filma "Mali balun - veliki ljudi" koji je snimljen o turniru, poslao je donaciju od 20.000 kuna. Izostao je i kapetan Kaurija Senijad Ibričić, kojeg su menadžeri vratili s pola putovanja, kako bi što prije stigao u Tursku i potpisao novi ugovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku