Obavijesti

Sport

Komentari 29

Chelsea utrpao Swanseaju pet, slavili i Liverpool i Man. United

Chelsea utrpao Swanseaju pet, slavili i Liverpool i Man. United
1

Popodnevne utakmice 22. kola Premiershipa bile su sretne za vodeći Chelsea, trećeplasirani Manchester United, ali i Liverpool bez Dejana Lovrena. Svi su dobili...

VIDEO

Kad je Diego Costa raspucan, a Chelsea zabije četiri gola u malo više od pola sata, protivnik može biti siguran da neće ništa izvući iz utakmice. Swansea je u 22. kolu Premier lige ugostio momčad Joséa Mourinha i primio pet golova, a nije zabio nijedan. "Bluesi" uvjerljivo drže prvo mjesto ljestvice s pet bodova i utakmicom više od prvog pratitelja Manchester Cityja.

Oscar i Diego Costa imali su pravi šou u prvom poluvremenu u kojem su svaki zabili dvaput. Brazilac je pogodio iz daljine nakon samo 48 sekundi, a u 20. je španjolski reprezentativac nakon Fàbregasove asistencije zabio 18. prvenstveni gol u sezoni.

Swanseaju se uvukao strah u noge pa je Fernández u 34. minuti predao loptu Costi koji je mirno zabio novi gol na utakmici i nastavio rušiti rekorde. Bio mu je to peti gol Velšanima u samo stotinjak minuta protiv njih. Brzo mu je odgovorio Oscar i u idućoj minuti zabio svoj drugi gol, a priču je 11 minuta prije kraja zaključio André Schürrle nakon odličnog prolaska Ivanovića.

Marouane Fellaini krasnim je golom u 58. minuti doveo u vodstvo Manchester United koji je gostovao kod QPR-a na Loftus Roadu. Belgijac je zabio nakon što je David de Gea vadio "vragove" nakon pokušaja domaćih nogometaša. No United je bio taj koji je dominirao, a do kraja utakmice zabio je još jednom.

U četvrtoj minuti nadoknade James Wilson nakon odbijanca zabio je drugi i zaključio pobjedu Van Gaalove momčadi koji ostaje na četvrtom mjestu s 12 bodova manje od Chelseaja. Niko Kranjčar igrao je zadnjih deset minuta.

Zlobnici će reći da je Liverpoolu bez Dejana Lovrena u postavi krenulo, a potvrdu te teorije mogli su dobiti i u utakmici protiv Aston Ville u kojoj hrvatskog reprezentativnog stopera nije bilo zbog ozljede. Fabio Borini u 24. je minuti "redsima" u žutoj garnituri donio prednost nakon ubačaja Hendersona, a nakon burnog nastavka i prilika na obje strane pobjedu Liverpoola u 79. minuti potvrdio je veteran Rickie Lambert krasnim udarcem s ruba šesnaesterca.

U preostalim utakmicama Tottenham je svladao Sunderland 2-1, a Crystal Palace od 0-2 kod Burnleyja došao do 3-2 i maknuo se od opasne zone.

Premiership, 22. kolo

  • Aston Villa - Liverpool 0-2
  • Burnley - Crystal Palace 2-3
  • Leicester City - Stoke City 0-1
  • Queens Park Rangers - Manchester United 0-2
  • Swansea City - Chelsea 0-5
  • Tottenham - Sunderland 2-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti