Obavijesti

Sport

Komentari 7

Chelsea već počeo plaćati svog novog golman Delača

Chelsea već počeo plaćati svog novog golman Delača
1

Potpisivanjem svih dokumenata Matej Delač je postao igrač engleskog velikana, koji je odmah stavio 17-godišnjeg golmana na platnu listu

VIDEO

A gdje je mali Delač, upitao je netko na povratku iz Londona. I priča se polako počela odmotavati. Golman Intera, 17-godišnji talenntirani klinac, putovao je u London kao treći golman reprezentacije, a ostao je tamo kako bi dogovorio prelazak u Chelsea. Hrvatski mediji brzo su 'provalili' cijelu priču, Delač i njegov otac indirektno potvrdili, a u Chelseaju - poludjeli. Nisu željeli da se dozna za ovaj transfer, govorilo se čak i da je zbog 'curenja informacija' posao propao.
- Da, Matej Delač odlazi u Chelsea - potvrdili su iz Intera u četvrtak. Dan ranije na Stamford Bridgeu su dogovoreni i posljednji detalji, potpisani su potrebni dokumenti i sada je jasno da posao nije propao. Delač neće u London prije idućega ljeta, kada će navršiti 18 godina. Velika je vjerojatnost da će u Zaprešiću braniti iduće dvije sezone.
- O financijskoj strani ne možemo točno govoriti. Ovisi koliko će još ostati u Zaprešiću, ali i o tome koliko će i kako Delač kasnije igrati u Engleskoj - rekao je Branko Laljak, direktor Intera. Po nekim informacijama, Inter će minimalno zaraditi 1,5 milijuna eura, a maksimalno čak i do tri milijuna. Prvu ratu Chelsea bi trebao Interu uplatiti već kroz nekoliko idućih dana. Delaču će, pak, plaća iz Chelseaja već počela sjedati na račun. Ipak je sada njihov igrač na posudbi u Interu.
U iduće tri godine Delač mora prijeći u Chelsea, a u tom razdoblju Chelsea mora i uplatiti kompletnu odštetu. Do odlaska u London treneri iz Chelseaja će dolaziti kontrolirati svog igrača, a u stankama između polusezona Delač će odlaziti na treninge u London. I neki će treneri iz Intera odlaziti u Chelsea na usavršavanje i edukacije, što također nije nevažno. Sve zahvaljujući mladom golmanu kojeg Dražen Ladić ne doživljava baš previše. Chelsea se žuri da osigura njegov dolazak, a u mladoj reprezentaciji Hrvatske za njega nema mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti