Obavijesti

Sport

Komentari 2

Chicago obranio domaći teren i teret je prebacio na Kingse

Chicago obranio domaći teren i teret je prebacio na Kingse
1

Chicago je u prošloj utakmici uspio probiti sjajnog Quicka i zabiti mu četiri gola te prisiliti da ga trener zamijeni, a naj golmana playoffa to bi moglo dodatno motivirati

VIDEO

Prve dvije utakmice serije igrane u Chicagu su iza nas. Blackhawksi su pomalo i očekivano dobili obje domaće utakmice, poveli 2-0 u seriji, a karavana se sada seli u Los Angeles gdje će Kingsi na domaćem ledu imati priliku izjednačiti rezultat. Prva je utakmica bila jako tvrda i izjednačena, Hawksi su to jedva dobili, no drugu su dobili relativno lako. Kingsi nisu bili na svojoj uobičajenoj razini, djelovali su izgubljeno u obrani, nedostajalo je koncentracije i sve im se to obilo o glavu.

Veliki faktor je možebitno odigrao rani pogodak Chicaga koji je pao već u drugoj minuti. To je totalno destabiliziralo inače fantastičnog vratara Quicka koji je prvo ime doigravanja, te on već do polovice utakmice prima četiri pogotka. Shaw, Seabrook, Bickell, Handzus redom su bili strijelci za Chicago koji je praktički riješio utakmicu već sredinom druge trećine kada su zabili za 4-0. Carter i Toffoi ublažili su poraz za Kingse koji su usput imali i 5 udaraca više od Hawksa no malo im je to značilo u utakmici.

Quick je bio najpouzdaniji vratar playoffa, kandidat za MVP-a, no totalno je podbacio. Primio je četiri gola do sredine utakmice, primio ih je iz samo 17 udaraca te imao 76 posto obrana pa je morao biti zamijenjen. Na gol je umjesto njega stao Bernier te obranio sve udarce koji su bili upućeni u gol. Može se reći da su Hawksi slomili Quicka, uništili su ga i pitanje hoće li se on vratiti na mentalnoj razini na kakvoj je bio. Sigurno će ponovo startati, ali nakon onakve katastrofe treba vidjeti hoće li ostati neke posljedice. Dugo je Quick masakrirao momčadi sa kojima su Kingsi igrali, no sada je definitivno razbijen.

Crawford je s druge strane obranio 29 od 31 udarca za vrlo dobrih 93 posto što je bilo dovoljno da njegova ekipa dođe do pobjede. Važno je reći da je svaka momčad iskoristila po jedan powerplay, no Kingsi su to napravili tek u posljednjoj minuti utakmice pa i nije imalo nekog prevelikog utjecaja. Kingsi su imali četiri šanse s igračem više, a Chicago samo dvije od čega je jednu, kako je spomenuto, iskoristio u vrlo važnom trenutku preko Bickella čime su poveli 3-0 i riješili pitanje pobjednika.

- Tko god da ima pak i puca imamo povjerenja u njega, a vrlo je važno da on ima povjerenja sam u sebe. Kao ekipa si vjerujemo i imamo puno samopouzdanja i upravo nas to čini uspješnima. Moramo samo nastaviti pucati i stvarati dobre šanse te još više uzdrmati samopouzdanje njihovog vratara  - kazao je napadač Chicaga Jonathan Toews.

- Jednostavno nismo našli način na koji bismo im se oduprijeli u utakmici. Bili su bolji od nas, a mi nismo nalazili put do bolje igre. Moramo pronaći način kako ih pobijediti. Oni su svoj posao kod kuće odradili, sada smo mi na radu da u svojoj dvorani upišemo pobjede i zaigramo puno bolje -  kazao je vratar Los Angelesa Jonathan Quick.

Od ove serije očekuje se da bude obrambeni rat, no druga utakmica to nije bila. Rani gol i destabilizacija Quicka doveli su utakmicu do čak šest golova jer su se Hawksi opustili nakon 4-0 već sredinom dvoboja. Chicago se ponovo dobro branio, no Kingsi nisu. Quick je potonuo, ali ovo je nova utakmica, nova borba i k tome Kingsi igraju kod kuće gdje još nisu izgubili playoff utakmicu ove sezone i biti će silno motivirani i oni i Quick kako bi ispravili pogreške. Utakmica je za Kingse strašno važna, ukoliko i ovo izgube i Chicago povede 3-0 u seriji stvari će biti riješene, ukoliko uspiju smanjiti imat će šanse. Sve ovisi o njima i njihovom pristupu u ovoj utakmici koja im je presudna.

- Imali smo dosta sjajnih udaraca. Radili smo fantastične stvari u prvoj polovici utakmice i igrali smo na najvišoj razini. No iskreno, i dalje mislim da ćemo imati probleme sa Quickom i da neće biti tako lako, samo je ovaj put sve ušlo - iskreno je kazao trener Chicaga Joel Quenneville.

- Nismo opterećeni četvrtom i petom utakmicom, mi samo želimo u utorak navečer smanjiti prednost Chicaga na pola. Mislimo samo na jednu utakmicu i to je to. Serija je u našim glavama daleko od rješenja i jako je važno kako ćemo se psihički postaviti prema tome. Ionako nije prvi put da smo u ovakvoj situaciji - kazao je kapetan Kingsa Dustin Brown.

- Znamo koliko dobro Kingsi igraju u svojoj dvorani. Jasno nam je koliko će ih teško biti pobijediti tamo. Serija tek počinje - kazao je napadač Chicaga Patrick Sharp.

Centar Kingsa Mike Richards nije bio spreman za drugu utakmicu nakon što je primio težak udarac od strane Bollanda u prvoj utakmici. Ima simptome potresa mozga i trener Sutter nije htio ništa riskirati. Nije poznato hoće li zaigrati i biti spreman za treću utakmicu, a radi se o vrlo važnom kotačiću ekipe. Najnovije informacije govore kako će se o njegovom nastupu odlučiti netom prije utakmice što može biti dobar znak za Kingse. On je jedini važan igrač pod upitnikom. Chicago s druge strane nema baš nikakvih problema s ozljedama.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta