Obavijesti

Sport

Komentari 67

CIAO RAGAZZI! 'Azzurre' je uništio talijanski Ante Čačić

CIAO RAGAZZI! 'Azzurre' je uništio talijanski Ante Čačić
5

NAJGORI TALIJANSKI IZBORNIK Gian Piero Ventura (69) imao je 10 godina kad se Italija zadnji put nije uspjela plasirati na SP. Najbolji rezultat u trenerskoj karijeri mu je naslov u trećoj ligi

VIDEO

Sampdoria, Ruentes, Entella, Spezia, Centese, Pistolese, Giare, Venezia, Lecce, Cagliari, Sampdoria, Messina, Hellas Verona, Pisa, Bari... 

Nije ovo nasumična nabrajalica talijanskih klubova, a ima ih tu i druge i treće lige, ovo je CV talijanskog izbornika koji je uspio nešto što njegov prethodnik neće još jako dugo, ne otići na SP nakon 59 godina.

Gian Piero Ventura (69) imao je 10 godina kad se Italija zadnji put nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, bilo je to 1958. godine. Vjerojatno je tada ronio suze jer neće gledati svoje idole na velikom natjecanju. 

Sad je suze ronio Gigi Buffon, koji se oprostio od reprezentativne karijere, a jedan od razloga je i Gian Piero Ventura, kao i onaj koji ga je postavio za izbornika.

Pazite sad, Talijane je vodio čovjek kojem je najveći uspjeh titula u trećoj talijanskoj ligi. Dobro, vodio je i Napoli, ali samo jednu sezonu. I što Ventura kaže nakon katastrofe, jer teško da se drugom riječju može opisati SP bez Talijana?

- Neću dati otkaz, prvo moram razgovarati s čelnicima saveza.

O čemu točno mora pričati s čelnicima saveza?

To je valjda svima jasno. Kao što je jasno i zašto ne želi dati otkaz, u tom bi slučaju ostao bez otpremnine. Ovako se mora dogovoriti sa savezom u vezi odštete i sporazumnog raskida ugovora. Bilo bi van svake pameti da nakon svega ostane izbornik, ali Venturi ne pada na pamet otići bez odštete, što je dodatno razbjesnilo talijansku javnost koja smatra kako nije moralno da netko traži novac za posao koji je odradio, u najmanju ruku, traljavo, loše i katastrofalno.

Naravno, nije ovo samo njegova krivica, u talijanskoj ligi, koja je uvijek bila neiscrpni izvor talenata, sve je više stranaca, talijanski nogomet odavno nije ono što je nekoć bio, ali radio je Ventura neke stvari koje nikome nisu bile jasne.

Recimo, držati na klupi jednog od najboljih talijanskih napadača Lorenza Insignea, koji u Napoliju igra najbolji nogomet u karijeri, nema nikakve logike. Pa i da se ne uklapa u trenutnu formaciju, igraču takvom kalibra jednostavno moraš pronaći mjesto u momčadi, pogotovo kad ti naprijed igra Ciro Immobile. 

- Ja? Pa nek Insigne uđe, što ću mu ja - rekao je De Rossi pomoćniku izbornika nakon što je saznao da ga ovaj planira uvesti u igru kad je Italiji trebao gol.

I to je možda i najbolji pokazatelj rasula u talijanskoj reprezentaciji koju su, očekivano, nakon svega razapeli i mediji s naslovima poput ovog: 'Uzmite lopate i radite nešto korisno!' Naravno, nije se ovo odnosilo samo na igrače, već i na one u savezu. Vrijeme je za promjene jer prava je nogometna tragedija SP bez Talijana. Voljeli ih ili ne, jednostavno je teško zamisliti skup najboljih svjetskih reprezentacija bez njih.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.