Obavijesti

Sport

Komentari 57

Cibalia nije mjerilo, ali ovakva Rijeka može i mora dobiti Grke

Cibalia nije mjerilo, ali ovakva Rijeka može i mora dobiti Grke
1

Rujevica je prednost, Kekove trupe su i protiv kudikamo snažnijeg AEK-ovog rivala Olympiacosa pokazali da imaju snage i kvalitete za europske oglede, a uz ovakvu razinu koncentracije, Rijeka je u četvrtak favorit

VIDEO

Rijeka je rezultatski i igrom sasvim razorila vinkovačku Cibaliju (7-0) koja je u subotnji susret ušla preopušteno i dekoncentrirano. Kao da su se gosti zadovoljili s posljednje tri pobjede i na Rujevici otišli izgubiti što bezbolnije.

Na njihovu žalost, Rijeka je bila goropadna, precizna, autoritativna i jednostavno premoćna što je rezultiralo sa sedam komada u mreži Brkića.

Već poslije prvih pet minuta momčad Matjaža Keka pokazala je šampionske obrise - preko Gavranovića i Gorgona imali su vodstvo od 2-0 i ostalih 85 minuta poslužilo je Riječanima za sređivanje nišanskih spravi uoči puno važnijeg ogleda u Europi protiv grčkog AEK-a.

Ta se utakmica igra u četvrtak od 19 sati i prema svemu viđenom od Rijeke ove sezone, u toj utakmici njih bi se trebalo više toga pitati.

Rujevica je prednost, Kekove trupe su i protiv kudikamo snažnijeg AEK-ovog rivala Olympiacosa pokazali da imaju snage i kvalitete za europske oglede, a uz ovakvu razinu koncentracije pri realizaciji, pobjeda nad Grcima gotovo da se nameće kao imperativ.

Uz sav respekt prema dobroj grčkoj momčadi, Rijeka ponovno djeluje svježe i lepršavo poslije ubitačnog ritma HNL-Europa za vrijeme srpnja i kolovoza.

Kombinirano su zabili devet komada Interu i Cibaliji u posljednja dva kola, a kroz reprezentativnu stanku igrači su dobili prijeko potreban odmor.

Uz to, raspored u HNL-u išao im je na ruku, pa uz sve uvažavanje solidne Cibalije, za Rijeku je ovo bio malo jači trening kojeg su na najbolji mogući način iskoristili.

Keka posebno može veseliti ostanak Marija Gavranovića koji je bio na koračić od prelaska u Dinamo. Danas je Švicarac bio prvotimac, zabio gol te izgledao raspoloženo na terenu.

Jedini minus u lijepom danu za momčad s Kvarnera zvižduci su Armade spomenutom igraču pri izlasku s terena. Dogodilo se to u 57. minuti utakmice uz povike 'J*bo te Mamić'. Bilo je i onih koji su ga pozdravili pljeskom...

Pored Gavranovića, briljirala je cijela ofenzivna linija predvođena u ljeto indisponiranim Austrijancem Alexandrom Gorgonom (tri gola i asistencija), a na sve su se nadovezali prekrasnim golovima Filip Bradarić i Josip Mišić.

Mogli su prvaci utrpati i još koji, no i ovih sedam jasno opisuju situaciju, odnosno služe kao gotovo savršena najava važnog europskog ogleda protiv AEK-a, koliko god Cibalia bila neadekvatan protivnik...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled