Sport

Komentari 42

Cibalijin igrač: Navijači su me rasistički vrijeđali; Croatia: Nije istina, gledatelja nije bilo!

Cibalijin igrač: Navijači su me rasistički vrijeđali; Croatia: Nije istina, gledatelja nije bilo!

Ovo je smiješno. Nikakav penal. I još majmunsko hukanje navijača, napisao je Gerald Diyoke na Instagramu. Tvrdi da su ga navijači Croatije iz Zmijavaca rasistički vrijeđali, a iz Croatije kažu - nije istina

Ne stišava se gungula nakon nedjeljne utakmice u 2. HNL između Croatije iz Zmijavaca i Cibalije (1-1). Croatia se izvukla golom lukavog Tomislava Mrkonjića iz penala u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Dugo je namještao štucne, pa se pripremao, čekao da sudac da znak, pa se još malo pripremao, a onda praktički iz koraka ostavio ukopanog Slukića i loptu plasirao u gol. Žalili su se nogometaši Cibalije, ali bezuspješno.

Igrači Cibalije kunu se da nije bilo ni 'p' od penala, a nigerijski veznjak Gerald Diyoke (24) otišao je i korak dalje. Tvrdi da su ga rasistički vrijeđali na utakmici i da to nije prvi put.

"Ovo je smiješno. Nikakav penal. I još majmunsko hukanje navijača", napisao je razočarani Diyoke na Instagramu.

Dok je bio igrač Rijeke II, na gostovanju kod Stupnika u 3.HNL, Diyokeu su hukali. Poslali smo upit i Croatiji, koja se ne može načuditi tvrdnjama nigerijskog nogometaša. 

"Poštovani, s nevjericom i osjećajem zgražanja odlučno odbacujemo tvrdnje igrača Cibalije. Bez namjere da ulazimo u bespotrebnu polemiku na ovu temu, dovoljno je naglasiti da nakon utakmice sve službene osobe (suci, delegat, kontrolor), kao i službene osobe HNK Cibalije, nisu imale nikakve primjedbe na utakmicu i događanja na njoj i oko nje! Nije jasno na koga je cijenjeni gospodin Diyoke mislio, kad je napisao da su ga navijači vrijeđali, budući da je stadion, sukladno odluci HNS-a, bio zatvoren za publiku", napisali su u priopćenju ljudi iz Croatije pa dodali:

"Shvaćamo frustracije svih nogometaša koji prime gol u sudačkoj nadoknadi i na taj im način izmakne toliko željena pobjeda, a isto tako naglašavamo da naš klub nema nikakve veze s odlukama sudaca tijekom utakmice! Činjenica je da je određeni broj navijača utakmicu gledao iza ograde tribine, poprilično udaljen od samog travnjaka, a isto tako je činjenica da je susret (kao i svi domaći susreti Croatije) prenošen uživo na YouTube kanalu našeg kluba, gdje je sve snimljeno i sve vidljivo! Za kraj, Croatia i njeni navijači su, kao što je cjelokupnoj nogometnoj javnosti poznato, pozitivna priča hrvatskog nogometa i kao takvi oštro osuđuju bilo kakvu vrstu neprimjerenog ponašanja na i oko nogometnih travnjaka!"

Najčitaniji članci