Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cibalijini Vukovarci: Bilo je baš jezivo, jedva smo zadržali suze

Cibalijini Vukovarci: Bilo je baš jezivo, jedva smo zadržali suze
1

ŠUBARIĆ I PLUM 18. studeni je poseban za sve Vukovarce, a dvojica igrača vinkovačke Cibalije morala su igrati slavonski derbi protiv Osijeka baš na taj dan. Jedan od njih posebno je zablistao...

VIDEO

Neuobičajena nogometna atmosfera vladala je Gradskim vrtom u subotu poslijepodne. Igrao se 52. 'El Slavonico' između Osijeka i Cibalije (1-1), ali na tribinama nije bilo vinkovačkih Ultrasa.

Oni su bojkotirali utakmicu jer se 18. studenog tradicionalno idu pokloniti žrtvama Vukovara i Škabrnje. Uvijek je to poseban dan za sve Vukovarce jer na taj je dan grad pao u teškom ratnom stradavanju...

I dok se Kolona sjećanja probijala kroz Vukovar obilježavajući 26. obljetnicu pada, dvojica Vukovaraca morala su na teren. Zvonimir Šubarić i Hrvoje Plum iz Cibalije u subotu su imali i više od same nogometne utakmice i derbija.

Šubarić: Skoro sam zaplakao...

Igrala se 46. minuta slavonskog derbija između Osijeka i Cibalije na Gradskom vrtu kada je sudac Ivan Bebek dosudio penal za domaće. Dabro je faulirao Jambora pa su 'plavo-bijeli' dobili šansu za vodstvo. 

Kapetan Borna Barišić je uzeo loptu, udario penal u svoju desnu stranu, ali gola nije bilo. Ispriječio mu se mladi Vukovarac Zvonimir Šubarić (20) i odličnom obranom spasio svoju Cibaliju!

VIDEO pogledajte >>> OVDJE <<<

Fenomenalnu intervenciju emotivno je proslavio. Prvo se zahvalio svojim suigračima koji su se gotovo bez greške branili.

- U subotu sam bio izuzetno motiviran jer sam Vukovarac. Zbog svih branitelja koji su dali svoje živote da mi u subotu možemo igrati ovu utakmicu... Kada smo izlazili na teren, započela je pjesma 'Stoji grad'. Ne mogu vam opisati taj osjećaj, sav sam se naježio i skoro pustio suzu - opisao nam je Zvonimir kako je to izgledalo uoči slavonskog derbija.

Šubarić je skinuo penal Borni Barišiću i uz to imao niz sigurnih intervencija. Vladao je šesnaestercem kao da ima deset godina prvoligaškog iskustva iza sebe.

- Pomiješali su mi se osjećaji tuge i ponosa, uz suigrača Hrvoja Pluma bio sam jedini Vukovarac na terenu - dodao je Šubarić.

Njegova obitelj prošla je pakao rata. Majka i dva starija brata bili su u progonstvu dok je otac bio u rovovima. Šubarići su se 2000. vratili u Vukovar, a budući da je Zvonimir rođen 1997., odrastao je u svom u Vukovaru gdje je i napravio prve nogometne korake.

- Već u limačima me trener Miroslav Bojko htio dovesti u Cibaliju, ali otac me nije mogao zbog posla voziti svaki dan na treninge. Za to vrijeme sam igrao u Vukovaru '91 gdje sam počeo trenirati s pet godina. U Cibaliji sam od pionira kada je otac otišao u mirovinu pa se otvorila mogućnost da me vozi na treninge, a paralelno sam završio osnovnu i srednju ekonomsku školu u Vukovaru - kaže nam Zvonimir.

Navijači Cibalije odlučili su bojkotirati utakmicu. Smatraju kako HNS nije pokazao niti malo sluha u ovoj situaciji.

- Žao mi je što nisam bio u Koloni sjećanja, ali ja sam profesionalac i moram raditi svoj posao - kaže Zvonimir pa nastavlja:

- Mislim da bi bilo u redu da se utakmica pomaknula na neki drugi termin iz poštovanja prema Gradu heroju jer su Vinkovci, Osijek i Vukovar jako povezani - zaključuje talentirani čuvar mreže prvoligaša s Bosuta.

Plum: Trebali smo svi provesti dan u Vukovaru

Hrvoje Plum (23) neizostavan je član Bartolovićeve udarne momčadi. Ovaj veznjak igrao je u mlađim kategorijama Osijeka i Dinama kao i mladih reprezentacija Hrvatske.

Dolazi iz Bogdanovaca, sela pokraj Vukovara koje je dalo strašnu potporu gradu u najtežim trenucima, istovremeno pružajući otpor agresoru. 

Bogdanovci su pali 10. studenog 1991., osam dana prije Vukovara i Hrvojeva obitelj suočila se i s teškim gubicima. 

- Izgubio sam nekoliko članova šire obitelji, tetak i ujak bili su u logorima. Otac je bio u ratu i uspio u proboju izaći iz Bogdanovaca, jedan stric je ranjen u nogu... Za mene je ovo sve bilo i više nego emotivno - iskren je veznjak 'nebeskoplavih'.

Mišljenja je kako se utakmica trebala odgoditi.

- Naravno da mi je bilo krivo što se utakmica igra na taj dan. Trebali smo svi provesti dan u Vukovaru i odati počast svim žrtvama - kaže Hrvoje pa nastavlja:

- Osjećao sam se tužno, istovremeno i jako ponosno. Nije bilo lako igrati, ali morali smo se nekako koncentrirati na utakmicu.

Kao i suigrača Šubarića posebno ga je dirnuo sam početak utakmice kada su se Gradskim vrtom začuli stihovi Hrvoja Hegedušića - Stoji grad.

- To me jako podiglo. Baš sam se bio naježio i mogu reći da sam bio više nabrijaniji na terenu - zaključuje Hrvoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...