Obavijesti

Sport

Komentari 7

Cibona izgubila od Oostendea, Andrija Žižić žali zbog odlaska

Cibona izgubila od Oostendea, Andrija Žižić žali zbog odlaska
5

Ja sam zadnji koji bi htio napustiti Zagreb, ali u svojoj karijeri sam navikao na razinu profesionalizma ispod koje se ne želim spuštati, rekao je bivši centar Cibone, Žižić

VIDEO

Ispostavilo se da utakmica protiv Oostendea ipak nije bila posljednja u karijeri Andrije Žižića u dresu Cibone. Bila je to ona nedjeljna, koju su ''vukovi'' izgubili od Igokee. Žiža ima temperaturu i upalu grla, pa ga Slaven Rimac nije želio koristiti, iako mu se 33-godišnji centar stavio na raspolaganje svog posljednjeg dana u Ciboni.

- Bila je to isključivo moja odluka - rekao je Rimac.

Cibona nije pronašla način za isplatiti Žižića, koji od četvrtka i službeno više nije njen igrač.

- Meni je najviše žao. Ja sam zadnji koji bi želio napustiti Zagreb. No tijekom karijere navikao sam se na određenu razinu profesionalizma, na kojem bi je htio i završiti - rekao je Žižić, dodavši da bi volio igrati još dvije godine.

Nije se pozdravio sa suigračima niti ih počastio za oproštaj.

- Ma bit ću ja još tu u Zagrebu, dolazit ću na utakmice, družit ćemo se. To su sjajni momci, koji i bez mene mogu na Final Four ABA lige - kaže Žižić.

Dodao je i da još ne zna kamo će otići, već da će tražiti novi posao tek kad se sve i službeno razriješi. Neslužbeno doznajemo da bi njegov novi klub mogao biti litvanski Lietuvos Rytas.

Inače, Cibona je izgubila od Oostendea 85-82. Po groznom, starom običaju, ''zakopala'' se već u prvoj četvrtini kad su Belgijci poveli deset razlike. Zahvaljujući odličnoj igri Marka Jagodića (20 koševa, šest skokova) i Darija Šarića (19 koševa, 13 skokova, pet asistencija) Cibona se vratila, u nekoliko navrata čak i povela, no brojne pogreške u posljednjim minutama spriječile su je da dođe do druge pobjede u Eurokupu ove sezone. 

Domaći oproštaj od Europe malo je koga zanimao. Na utakmici nije bilo čak ni najvjernijih Smogovaca, predsjednik Lovrić ukazao se tek u drugom poluvremenu, a ni Cibonete nisu bile kompletne. Počele su kao tercet, a u drugoj četvrtini im se priključila četvrta.

Oostende, koji vodi hrvatski trener i bivši pomoćnik u Ciboni Dario Gjergja, osigurao je drugi krug, a ''vukovi'' će se nakon posljednjega kola idućeg tjedna prebaciti u ritam jedne utakmice na tjedan. Najbolja vijest za njih je ta da nitko od preostalih igrača ne namjerava krenuti Žižićevim stopama i tražiti raskid ugovora.

Eurokup: 

  • Cibona - Oostende 82-85
  • Sassari - Cedevita 77-68
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu