Obavijesti

Sport

Komentari 9

Cibona 'okrenula' Zvezdu i slavila nakon 10 godina!

Cibona 'okrenula' Zvezdu i slavila nakon 10 godina!
1

Košarkaši Cibone dobili su Crvenu zvezdu 79-76, pobijedili u Beogradu prvi put nakon deset godina i prekinulakrizu koja ih je držala posljednje vrijeme

VIDEO

Dugih deset godina je prošlo od posljednjeg slavlja Cibone u srpskoj metropoli. Tada su dobili Partizan, ovoga puta pala je Crvena zvezda. I to u velikom stilu, u utakmici koja je konačni dokaz da Velimir Perasović ima momčad s puno karaktera. Cibona je bila u minusu od 17 koševa, u totalnom 'knock-downu', ali uspjeli su se izvući. Malo pomalo, pametno i staloženo, poništili su Zvezdinu prednost i nanijeli momčadi Svetislava Pešića tek četvrti poraz u NLB ligi ove sezone.
Nakon devet minuta igre Cibona je imala 21-21, na kraju prve četvrtine - minus osam (22-30)! U 18. minuti semafor je pokazivao ogromnih 44-27 i činilo se da ništa u cijeloj priči neće biti ništa novo. Istu prednost Beograđani su imali i na poluvremenu. Cibona nije imala odgovora, ni obrambeno ni napadački, Perasović je morao pošteno potrošiti glasnice u svlačionici...
Ali isplatilo se!
Trica Trohe, koš Prkačina, pa još dvije trice Andersona i Cibona je nakon samo dvije minute smanjila na šest razlike. Owens je košem prekinuo seriju, uzvratio je Andrić, a onda i još jednu tricu 'potegnuo' Troha. Četiri minute igre u nastavku, Cibona 16, Crvena zvezda dva. I sve je opet bilo na početku, 'vukovi' su došli na samo tri koša minusa.
Ogromna potrošnja energije u toj fazi igre nije dozvolila Ciboni da preuzme i vodstvo, Zvezda je do završnice kontrolirala rezultat. Nekoliko puta imali su Srbi osam razlike, posljednju put u 32. minuti, ali preko te granice nisu mogli. Ove večeri sjajni Troha pogodio je još jednu tricu, dotad slabi Calloway zakucao i opet je bilo samo tri koša plusa za Zvezdu.
Cibona je prvi put povela u zadnjoj minuti, slobodnim bacanjima Andersona. Cibonin Amerikanac je zabijao, Zvezdin Owens promašio dvije trice zaredom i preostalo je jedino da Lukša Andrić košem zaključi jednu lijepu Ciboninu priču. Nema više 'kompleksa Beograd', valjda će i kriza rezultata konačno završiti.
Anderson je s 22 koša predvodio Cibonu u Beogradu, dodao je i devet skokova. Prkačin je dodao 13, Andrić 12, kao i Troha, koji je pogodio četiri od pet pokušaja za tricu. Roberts sa 16 i Owens sa 13 najbolji kod Zvezde.

CRVENA ZVEZDA - CIBONA 76-79 (30-22, 18-9, 15-26, 13-22)
CRVENA ZVEZDA: Kešelj 11, Roberts 16, Kikanović 5, Kovač 8, Marinović 6, Stević 4, Dragičević, Milošević, Owens 13, Štimac 10, Bakić, Bjelica 3.
CIBONA: Homan, Kus 7, Prkačin 13, Troha 12, Vukušić, Andrić 12, Calloway 6, Šundov 5, Zubčić, Princ, Rozić 2, Anderson 22.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.