Obavijesti

Sport

Komentari 14

Split slavio nakon produžetka, Cibosi pali u finišu kod Zvezde

Split slavio nakon produžetka, Cibosi pali u finišu kod Zvezde
1

Košarkaši Splita ostvarili su veliku pobjedu protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak Širokog 88-83. 'Žuti' su do pobjede došli nakon izborenog produžetka

VIDEO

Za razliku od košarkaša Cibone, igrači Splita upisali su vrijednu pobjedu u uzbudljivoj završnici utakmice 23. kola regionalne ABA lige.

Split je pred otprilike 1200 navijača svladao Široki nakon produžetka 88-83, nakon što je isti tricom osigurao Bruno Markulin (73-73). Prethodno su Splićani u posljednje četiri minute utakmice ušli s -6 (67-61), no sjajnom borbenošću su na kraju ipak izborili produžetak, a potom i pobjedu u njemu (15-10).

Junak velike i vrijedne pobjede splitskog kluba bio je veteran Nikola Vujčić (34), koji je za 25 minuta na parketu ubacio 18 poena (6-9 za dvicu, 1-2 za tricu, 3-4 s crte slobodnog bacanja), upisao šest skokova, te po dvije asistencije i izgubljene lopte.

Srđan Subotić također je upisao 18 poena, ali za 37 minuta provedenih u igri.

U momčadi Širokog najbolji je bio mladi Hrvat Karlo Vragović s 15 poena, dva skoka i tri asistencije, dok je Ivan Ramljak pridodao 14 koševa, pet skokova i čak četiri ukradene lopte.

Split se pobjedom barem privremeno maknuo s diobe posljednjeg mjesta, no što je još bitnije, slavio je protiv izravnog konkurenta za ispadanje! Split sada ima bod više od Širokog (31-30), te dva od mađarskog Szolnokija, koji je trenutno posljednji na ljestvici ABA lige.

Podsjetimo, nešto je ranije Cibona poražena u Beogradu tricom Simonovića u posljednjim trenucima susreta.

Cibona 'sa sirenom' pala kod Zvezde

U 23. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona je s 97-95 nesretno poražena u Beogradu kod Crvene zvezde, tricom Marka Simonovića u posljednjim trenucima utakmice.

"Vukovi" su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu sezone, te su u posljednju četvrtinu ušli s pet poena prednosti. No, beogradska momčad u posljednjih 10 minuta postiže čak 29 poena, najviše od svih četvrtina, te tricom Simonovića na asistenciju Igora Rakočevića slave 97-95.

Imala je Cibona još posljednji napad za odlazak u produžetak ili eventualnu pobjedom ubačenom tricom, no najbolji "vuk" današnjeg susreta, D. J. Strawberry, promašuje šut za dva poena.

Amerikanac je ubacio 31 poena, upisao po dva skoka, asistencije i izgubljene lopte, ali isto tako i tri ukradene. Za dvicu je gađao 11-13, za tricu 1-2, a s crte slobodnog bacanja 6-9.

Zvezda je s druge strane imača čak petoricu dvoznamenkastih igrača kada su poeni u pitanju, a najefikasniji je bio onaj najbolji - Rakočević (21). Upisao je i devet asistencija.

Cibona je u Beogradu propustila veliki priliku da dođe na mali korak od osiguravanja sigurne zone, odnosno da se udalji na dvije pobjede od posljednjeplasirane momčadi mađarskog Szolnokija.

Zvezda bi pak kiksom vodeće Igokee mogla preuzeti vodstvo na prvenstvenoj ljestvici svega tri kola prije kraja regularnog dijela sezone.

ABA liga, 23. kolo:

Crvena zvezda - Cibona 97-95

Split - Široki 88-83, produžetak

Radnički - Budućnost

MZT Skopje - Zadar

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 17-6 (23 utakmice), 2. Igokea 39 (-1), 3. Budućnost 36 (-1), 4. Radnički 36 (-1)... 10. Cibona 31, 11. Split 31, 12. Široki 30, 13. Zadar 29 (-1), 14. Szolnoki 29 (-1)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku