Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cibona do sedme pobjede u nizu, a igra sa petoricom igrača! 'Ovo što radimo je malo čudo'

Cibona do sedme pobjede u nizu, a igra sa petoricom igrača! 'Ovo što radimo je malo čudo'

Po 16 koševa za pobjednike postigli su Domagoj Vuković i Krešimir Radovčić koji je tome dodao i sedam asistencija. Aleksandar Aranitović je ubacio 15 poena

VIDEO

Košarkaši Cibone ostvarili su sedmu pobjedu u nizu u svim natjecanjima svladavši u 9. kolu hrvatske Premijer lige zagrebački Dinamo sa 75-68, iako su i u ovom dvoboju domaćeg prvenstva bili limitirani na petoricu igrača iz seniorskog pogona. Jer zbog dugova ne smiju registrirati nove.

Radovčić, Aranitović i Majcunić odigrali su po 40 minuta, Vuković 35, a Perasović 30. Njih je tek malo, s 14 minuta na parketu, rasteretio mladi Pavković.

Dinamo je bolje počeo utakmicu i nakon šest minuta igre imao već 10 koševa prednosti (13-3), ali je momčad Jakše Vulića već do kraja prve četvrtine uspjela nadoknaditi taj zaostatak (16-16). U drugoj četvrtini Cibona je povela 25-20, na što je momčad Josipa Sesara odgovorila serijom 8-0.

Utakmica je bila izjednačena do početka zadnje četvrtine, da bi dinamo u 33. minuti došao do sedam koševa prednosti (58-51). No, Cibona se brzo uspjela oporaviti i dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, a tada je Dinamu presudio Ivan Majcunić.

Kod vodstva 67-65 pogodio je tricu za +5 (70-65) na 1:15 minuta do kraja, a onda u sljedećem napadu Dinama ukrao loptu. U sljedeća dva Cibonina napada je još pogodio tri od četiri slobodna bacanja za 73-67 na deset sekundi prije kraja.

Cibonini košarkaši su pogodili 16 trica iz 41 pokušaja i u tome su potpuno nadmašili suparnika (8/27).

Po 16 koševa za pobjednike postigli su Domagoj Vuković i Krešimir Radovčić koji je tome dodao i sedam asistencija. Aleksandar Aranitović je ubacio 15 poena i imao devet skokova, Ivan Majcunić je postigao 14, a Ivan Perasović 11 koševa.

Kod Dinama je Karlo Mišić ubacio 15 poena, a po 13 koševa postigli su Ivan Vučić i Filip Kraljević.

- Bilo je puno teže nego što smo očekivali. Energetski smo bili prazni i nismo na pravi način ušli u utakmicu, ali što je naravno i odraz ove utakmice u Podgorici i tog jučerašnjeg dana gdje nismo imali treninge i pripremu. Nekako smo uspjeli na kvalitetu i iskustvo te požrtvovnost ovih divnih ljudi izvući pobjedu - rekao je Bariša Krasić po završetku utakmice.

- Jedna lijepa i vrlo bitna pobjeda, stvarno smo bili u zahtjevnom ritmu, znamo sve već probleme i ovo je malo čudo što radimo. Dinamo je jedna vrlo iskusna ekipa, kroz prvo poluvrijeme nam je trebalo da se priviknemo na njihov stil igre, u drugom nam se otvorio šut i dobili smo utakmicu - rekao je Ivan Majcunić, igrač KK Cibona.

- Cibona je odigrala na način na koji sam i upozoravao, mi smo s previše respekta igrali. Imali smo svoje neke prilike, pogotovo na 51-58 gdje smo imali tri otvorena šuta koja smo promašili. Onda je i Mikšić zaradio petu osobnu i mislim da je tu bio kraj - izjavio je Josip Sesar, trener KK Dinamo, a Ivan Vučić je naglasio:

- Oni su igrali puno više ovakvih utakmica. Igrali su svoju košarku koju igraju dobro jer su i dugo skupa.

Košarkaši Zadra su i bez doprinosa Luke Božića uvjerljivo na svom Višnjiku svladali Dubrovnik s 98-59 za nastavak pobjedničkog niza u domaćem prvenstvu. Aktualne prvake je do devete uzastopne pobjede predvodio dvojac Arijan Lakić i Patrik Jambrović, a obojica su ubacili po 18 koševa, dok je Krševan Klarica postigao 16 poena. Dubrovčane je sa 17 koševa predvodio Filip Vujičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti