Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona šokirala Partizan u ranoj fazi utakmice pa dobila porciju

Cibona šokirala Partizan u ranoj fazi utakmice pa dobila porciju

U 12. minuti u beogradskoj Štark Areni zagrebačka momčad vodila je 33-18 pred oko 12.000 domaćih navijača, a u zadnjih deset minuta postigla samo jedan koš iz igre

VIDEO

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 3. kola košarkaške ABA lige Partizan je u beogradskoj Štark Areni svladao Cibonu s uvjerljivih 96-67 (16-25, 20-17, 31-18, 29-7) 

Unatoč velikoj razlici u kvaliteti, Cibona se u nekadašnjem derbiju regionalnog natjecanja pokazala tvrdim suparnikom za aktualnog prvaka ABA lige te nakon 12 minuta igre imala nevjerojatnih 15 koševa prednosti (33-18).

Pokretanje videa...

Zagreb: Izložba starih Dinamovih dresova u Ciboni 00:48

Iskoristili su izabranici Jakše Vulića činjenicu da je Željko Obradović na početku utakmice postavio pričuvnu postavu i dobrom obranom zadržala Partizan na samo četiri koša u prvih pet minuta. Uz to je imala i napadački raspoložene Aleksandra Aranitovića te Jakova Mustapića, koji je pogodio prva četiri šuta za tricu, a jednom od njih donio Cibonu +9 (25-16) na kraju prve četvrtine.

Polaganjem Krešimira Radovčića Cibona je došla do najvećih +15 (33-18) početkom druge četvrtine, što je domaćeg trenera Željka Obradovića natjeralo da na parket pošalje najbolje igrače. Ulaskom Kevina Puntera i Jamesa Nunnallyja, odnos snaga na parketu se počeo mijenjati.

Ipak, Cibona je uspjela u zadnju minutu druge četvrtine ući s +11 (42-31), ali su Nunnally i Avramović spustili zaostatak na samo šest koševa na poluvremenu (42-36).

Zagrebačka momčad je posljednji put u vodstvu bila u 24. minuti (45-43), kad je serijom 7-0 domaća momčad naznačila preokret koji se dogodio u drugom poluvremenu. Cibona je u zadnju četvrtinu ušla sa sedam koševa zaostatka (60-67), a onda je u posljednjih deset minuta ostala bez napadačkog arsenala te od sedam koševa imala samo jedan ubačaj iz igre, dvicu Prolete.

Partizan je drugo poluvrijeme dobio s čak 35 koševa razlike (60-25).

Aranitović s 21 košem i Mustapić sa 17 bili su jedini u Ciboni s dvoznamenkastim učinkom. Nunnally je predvodio strijelce Partizana sa 17 poena. Balša Koprivica je postigao 15 koševa, a Danilo Anđušić 14 za domaću momčad.

Partizan je uvjerljivom pobjedom skočio na čelnu poziciju s učinkom 3-0, kakav ima i drugoplasirana Budućnost. Cibona je s učinkom 0-3 ostala u skupini momčadi koje su još uvijek bez pobjede u novoj sezoni, a u njoj su još Split, Mornar i Mega Basket. Najbolje plasirana hrvatska momčad je Zadar, koji se s učinkom 1-2 nalazi na osmoj poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist