Obavijesti

Sport

Komentari 0

Cibona slavila protiv Furnira u Vukovaru u završnici lige: Oni će za nas uvijek biti istinski heroji

Cibona slavila protiv Furnira u Vukovaru u završnici lige: Oni će za nas uvijek biti istinski heroji
3

Cibona je oduvijek jedan od simbola Hrvatske i hrvatskog sporta, zbog čega smo zahvalni na prilici da ovu završnicu lige odigramo baš u Vukovaru, Gradu Heroju, rekao je direktor Cibone Mauro Lukić

VIDEO

Košarkaši Cibone pobijedili su zagrebački Furnir sa 100-68 (28-9, 23-27, 28-10, 21-22) u zaostaloj utakmici 19. kola HT Premijer lige, čime je završen osnovni dio natjecanja nakon kojeg će prvih šest momčadi nastaviti igrati u Ligi za prvaka, a donjih šest u Ligi za ostanak.

Cibona je posljednju utakmicu prvog dijela domaće lige igra u Vukovaru kako bi obradovala sve ljubitelje košarke u tim krajevima Lijepe Naše te kako bi poslali poruku podrške Gradu Heroju.

Pokretanje videa...

Split pobijedo Cibonu 00:21

Cibona se pobjedom izjednačila po učinku (17-5) sa Zadrom, Splitom i Cedveitom Junior, a u tom krugu Zadrani su zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima završili na prvom mjestu, Cibona je druga, Split treći, a Cedevita Junior četvrta. Uz njih će u Ligi za prvaka igrati još i Gorica (13-9) i Zabok (10-12).

Do očekivane pobjede u dvoboju odigranom u vukovarskoj dvorani Borovo naselje, Cibona je stigla odigravši dvije uvjerljive četvrtine, prvu i treću. Nakon nešto više od 11 minuta Cibona je vodila sa 32-9, ali je opuštanje momčadi Gašpera Okorna omogućilo Furniru da se u samo pet minuta primakne na devet poena zaostatka (35-26).

Zagreb: Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, KK Cibona - KK Dubrava Furnir

Cibona je do poluvremena ponovno došla do +15 (51-36), da bi početkom zadnje četvrtine "vukovi" stvorili najvećih 37 koševa prednosti (85-48).

Pobjednička momčad je pogodila 20 trica iz 35 pokušaja, a strijelce je predvodio Ivan Majcunić sa 21 košem, gađajući za tricu 7/7. Cibonin kapetan Roko Prkačin postigao je 14 poena, a Krešimir Radovčić 11. Mladi Luka Krajnović je igrao 24 minute i postigao 10 koševa te podijelio šest asistencija.

'Dug Cibone iznosi 33,7 milijuna kuna, sanirat ćemo ga do ljeta, a u novoj sezoni igrati i Europu!'
'Dug Cibone iznosi 33,7 milijuna kuna, sanirat ćemo ga do ljeta, a u novoj sezoni igrati i Europu!'

Strijelce Furnira predvodio je Filip Bjelanović sa 13 poena, Mateo Vidović je postigao 12, a Filip Krajina 10.

Prije utakmice s KK Furnirom koja je počela u 18 sati, predstavnici KK Cibona posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara te odali počast svim žrtvama koje su utkane u temelje slobode i samostalnosti Republike Hrvatske.

KK Cibona, njezina prva momčad i vodstvo kluba ovom su gestom dodatno željeli pokazati koliko je čvrsta veza Grada Heroja i kluba koji je jedan od simbola hrvatskog sporta i košarke.

- Cibona je oduvijek jedan od simbola Hrvatske i hrvatskog sporta, zbog čega smo zahvalni na prilici da ovu završnicu lige odigramo baš u Vukovaru, Gradu Heroju. Ovim smo posjetom htjeli počastiti ljubitelje košarke u Vukovaru jednom sjajnom utakmicom te istovremeno skrenuti pažnju naših igrača, ali i cjelokupne javnosti na ovaj svima nam dragi grad. Velika nam je želja svojom igrom ponovno predstavljati našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu i vjerujemo kako će ovaj posjet našoj momčadi za to pružiti jednu dodatnu snagu i motivaciju. Ovu utakmicu posvećujemo svim hrvatskim braniteljima, a posebice onima koji su položili svoje živote za našu slobodu i samostalnost. Oni će za nas uvijek biti istinski heroji -  poručio je direktor Cibone, Mauro Lukić.

Uoči ogleda s Furnirom, košarkaši Cibone su u pratnji direktora kluba Maura Lukića, sportskog direktora Marina Rozića, člana Upravnog odbora Saše Turkalja te članova stručnog stožera posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara, gdje su polaganjem vijenaca iskazali poštovanje i sjećanje na sve stradale u Domovinskom ratu.

Osim što je Cibona ovim posjetom željela podsjetiti cjelokupnu domaću javnost na neprekidnu vezu s hrvatskim narodom koja traje od samih početaka kluba, cilj je također bio educirati igrače o prošlosti i sadašnjosti Grada Heroja te ih motivirati za postizanje daljnjih sportskih uspjeha koji su dokazano jedan od najboljih oblika promidžbe čitave zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja