Obavijesti

Sport

Komentari 21

Cibosi objavili štrajk: Neće trenirati do susreta sa Sienom

Cibosi objavili štrajk: Neće trenirati do susreta sa Sienom
1

Nakon što su pobijedili Zadar 84-81, košarkaši Cibone objavili su da započinju štrajk, koji je poruka ljudima u klubu i Gradu da prestanu odugovlačiti

VIDEO

Prije godinu dana, otprilike u ovo isto vrijeme, Marin Rozić je kao kapetan Cibone najavio da igrači započeti štrajk. Na kraju to ipak nisu učinili i stanje u klubu nije se promijenilo. Ova garnitura "vukova" je odlučnija.

- Svih 12 igrača, fizioterapeuti, pomoćni treneri, nakon utakmice sa Zadrom stupili smo u štrajk. Odigrat ćemo u srijedu protiv Siene, ali do tada nećemo trenirati, a nakon utakmice ćemo ponovno razgovarati i vidjeti što dalje - rekao je novi kapetan Bojan Bogdanović, objasnivši da je štrajk poruka ljudima u klubu, ali i Gradu, o kojem ovisi njihova sudbina.

- Ako oni ništa ne poduzimaju, shvatili smo da mi moramo učiniti prvi korak jer svi odugovlače. Tu smo četiri mjeseca, a ništa se ne mijenja. Klub može otići u stečaj, a nama nitko ništa ne govori. Čekali smo skupštinu 30. studenog, ali su je odgodili za 16. prosinca, a gradonačelnik Bandić rekao je da nam neće dati ni kune. Ne znam što se čeka. Nadamo se da će se na skupštini pronaći neko rješenje, izlaz, sponzori - nastavio je Bogdanović, ali i najavio da zasad nitko neće otići iz kluba.

- Nadamo se dobroj volji Grada i vjerujem da ćemo dočekati kraj sezone u ovom sastavu. No čekamo skupštinu, pa ako se opet odluči da nema novca, ne može se nikome zamjeriti ako ode - zaključio je kapetan nakon utakmice protiv Zadra na kojoj je opet briljirao.

Zabio je 26 koševa uz sedam skokova i asistencija. Marko Car s 24 je poena predvodio Zadrane, čiji je trener Danijel Jusup zbog suspenzije utakmicu pratio s novinarskog mjesta te pokušao pomoći konstantnim dobacivanjem igračima. Nije uspio.

Osim na terenu, bitka se vodila i na tribinama. Stotinjak Zadrana nadglasavalo se s Ciboninim navijačima, ali kad se sa zvučnika zaorio hit Novih fosila "Za dobra, stara vremena", okrenuli su se jedni prema drugima i zajedno zapjevali. Za dobra, stara vremena u kojima njihovi voljeni klubovi nisu bili pred gašenjem, u kojima su njihove utakmice odlučivale o naslovima prvaka, a ne o bijegu s dna ljestvice regionalne lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti