Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Cibosi pod repom: Projekt je u povojima, ali svi su oduševljeni

Predstavljanje nove momčadi ‘vukova’ bit će sjajno. Na Trgu bana Josipa Jelačića zaigrat će protiv Anadolu Efesa. Prkačin se bacio u organizaciju spektakla na trgu

Grgur Žučko/Pixsell
Foto: Grgur Žučko/Pixsell

Igrao sam košarkašku utakmicu na teniskom terenu u Sloveniji. Bilo je urnebesno i zabavno. Zato s Cibonom želim organizirati takav spektakl u Zagrebu, rekao je Nikša Prkačin, sportski direktor ‘vukova’.

Ideja je da Cibona u rujnu odigra utakmicu na Trgu bana Josipa Jelačića. U goste bi im došao turski velikan Anadolu Efes, za koji je Prkačin igrao četiri godine.

- Cijeli projekt je još u povojima. Pregovaram s čelnicima Efesa i oni su oduševljeni. No tek treba vidjeti kako sve to organizirati, koliko će koštati montažne tribine, treba nekako dovući i koševe... - rekao je Prkačin, koji najviše strahuje od lošeg vremena i kiše.

Ali bio bi to povratak korijenima. Nekad se košarka igrala na otvorenom, pa i po kiši.

- Uh, kakav ću debi imati na klupi Cibone, utakmica s Efesom u samom centru Zagreba i pred nekoliko tisuća ljudi. Kiša? Neće smetati, a budući da će se igrati navečer, kad sunce već zađe, neće biti ni vruće - veseli se Veljko Mršić, trener “vukova”.

Na montažnim tribinama bit će mjesta za malo više od 5000 gledatelja, no čelnici Cibone očekuju da će na Trg doći još barem tri puta toliko gledatelja.

- Trg nije sportska arena, poput Šalate ili Arene, bit će pravi spektakl vidjeti košarkašku utakmicu ‘ispod konja’ - rekao je Prkačin.

Naši partneri pišu
Message