Obavijesti

Sport

Komentari 33

Kakav preokret! Cibona je za 10 minuta "uništila" Olimpiju...

Kakav preokret! Cibona je za 10 minuta "uništila" Olimpiju...
6

U 40 minuta protiv Union Olimpije Cibona je prošla put od raja do pakla i natrag te naposljetku slavila 83-71 za 9. pobjedu u 15 kola ABA lige. Slavila je i Cedevita...

VIDEO

Odlična prva četvrtina pa katastrofalna druga, a onda smo vidjeli borbenu Cibonu. Ako želimo pobjeđivati u kontinuitetu, morat ćemo izgledati kao u drugom poluvremenu, rekao je Slaven Rimac.

Na krilima Šarića i Rozića Cibona je nakon prve četvrtine vodila 21-13, no drugu je Olimpija otvorila serijom 17-0 te do poluvremena prednost podignula na 15 razlike. Međutim, onda se ukazao Jerel Blassingame, koji je u prvom poluvremenu djelovao kao da mu je žao što sa sunarodnjacima Strawberryjem i Janningom nije napustio klub. 

U prvih 20 minuta imao je dva poena i tri asistencije. Završio je na 26 i devet dodavanja. U nastavku je pogodio pet trica zaredom, a najspektakularnija je bila šesta s gotovo osam metara od table.

- On je specifičan, čudna biljka, ali danas je okrenuo utakmicu. Vidi se da mu je stalo da ostane i učini nešto s ovim klubom - rekao je Rimac.

U četvrtoj minuti treće četvrtine Olimpija je i dalje imala 15 poena prednosti, no Cibona je u idućih deset minuta napravila pomalo nestvarnu seriju 38-9. Blassingame je bio u glavnoj ulozi, Šarić (22 koša, 12 skokova) i Rozić (21 koš, sedam skokova) nastavili su s dobrom igrom s početka, a vrlo važnu ulogu na debiju za ''vukove'' odigrao je Dominik Mavra. Iako je ostao bez poena, pokazao je da će svakako moći pomoći ovakvoj ''recesijskoj'' Ciboni.

- On je jedan od igrača koji dolaze. Nekad je bio u istoj rečenici sa Šarićem i Marijem Hezonjom, od njega se može napraviti kvalitetan igrač - prokomentirao je trener.

Konačno, nakon smanjivanja ugovora u momčad se vratio i Darko Planinić, ali u jednako blijedom izdanju na kakva nas je naviknuo.

- Opet je s nama, on je igrač koji mora raditi prevagu, ali nije igrao nekoliko utakmica, a nije iskusan kao Žižić da može dobro odigrati isti dan. Njemu treba dobar trening i samopouzdanje - zaključio je Rimac.

A kad smo kod Žižića, on je potpisao za ambicioznu kazahstansku Astanu, u kojoj će igrati tri do četiri mjeseca, do kraja VTB lige. Na 4000 km dugačak put na istok Žiža kreće početkom idućeg tjedna.

Cedevita se provukla u Novome Mestu

Bez ozlijeđenih Smitha i Delaša Cedevita je ulogu razigravača morala prepustiti Allanu Rayu, koji je odigrao ponajbolju utakmicu od dolaska u Zagreb prije dva mjeseca. Iako nije to bila partija za zaborav, bio je ključan igrač u posljednjoj minuti kad je prvo pronašao Ramljaka za vodstvo Cedevite, a onda ukrao loptu i asistirao Baždariću za 65-61. 

Krka je tricom Murića smanjila na konačnih 65-64, ali Zagrepčani su ostali u odličnoj poziciji u borbi za Final Four prošavši ovo gostovanje bez svog najboljeg igrača.

Najefikasniji među igračima Cedevite bio je Jusuf Nurkić s 14 poena, Baždarić je ubacio 13, a Ray 12.

ABA liga, 15. kolo:

  • Cibona - Olimpija 83-71 
  • Krka - Cedevita 64-65
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući