Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Cikatić laže! Mike nije bolovao od side, a nisu niti bili prijatelji'

'Cikatić laže! Mike nije bolovao od side, a nisu niti bili prijatelji'
1

Legenda K-1 Mike Bernardo preminuo je prije tri dana u svom domu u Cape Townu. Njegova obitelj demantirala je izjave Cikatića koji je rekao kako je Mike imao sidu

VIDEO

Na neki način očekivao sam vijest o njegovoj smrti. Bolovao je od side. Njegovi prijatelji rekli su mi da je u depresiji, rekao je bivši hrvatski K1 borac Branko Cikatić, koji se s Južnoafrikancem borio 1997. godine na K1 Grand Prix turniru u Osaki. 

Vijest su prenijeli i svi svjetski mediji, a obitelj Mikea Bernarda bila je šokirana. Zajedno s njegovim menadžerom reagirali su priopćenjem u kojem su odbacili sve optužbe i navode koje su se pojavile u hrvatskim medijima te traže ispriku, piše portal Fightsite.

Priopćenje donosimo u cjelosti:

U ime obitelji Mikea Bernarda, njegovih prijatelja i fanova diljem svijeta, želio bih odbaciti sve optužbe i lažne informacije koje su se pojavile u hrvatskim medijima, a koje kažu kako je Mike počinio samoubojstvo jer je bolovao od AIDS-a. Ove optužbe nemaju nikakvog temelja, niti bilo kakvog dokaza. Mike je bio sjajnog zdravlja i aktivno se bavio promocijom svog MMA branda BOMA-YE, a 17. prosinca je planirao organizirati prvi međunarodnu MMA priredbu u Južnoafričkoj republici.

Željeli bismo kategorički odbaciti izjave Branka Cikatića koje su potpuno lažne, a koje je širio hrvatskim medijima. U njima govori o Mikeu i razlozima zbog kojih si je uzeo život. Mike Bernardo nije bio prijatelj Branku Cikatiću niti je s Brankom Cikatićem imao bilo kakav odnos. Smiješno je uzimati njegove izjave kao relevante kada se govori o razlozima Mikeove smrti. Ovo je čisti primjer kako netko pokušava iskoristiti tragediju i nesreću drugih za vlastitu promociju, kao i primjer za neprofesionalno novinarstvo hrvatskih medija koji su istu informaciju objavili bez provjere. Želim brzo povlačenje ovih vijesti i ispriku medija koji su ih objavili.

Mike je imao sjajnu borilačku karijeru i njegov utjecaj na borilački sport i mlade borce u Južnoj Africi, ali i u čitavom svijetu, je ogroman. Ne želimo da se on uništi senzacionalizmom, neodgovornim novinarstvom i potpuno krivim informacijama. Mike je želio stvoriti priliku mladim borcima i želio je biti njihova inspiraciju u lovu na borilačke snove. Posljednje dvije godine života, Mike se borio s depresijom i anksioznošću. 14. veljače je počinio suicid u svom domu u Cape Townu. Tijelo su pronašli članovi njegove obitelji.

Steve Kalakoda, trener i menadžer Mikea Bernarda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti