Obavijesti

Sport

Komentari 19

Čileanski Hrvat koji je igrao za Real Madrid dolazi u Dinamo

Čileanski Hrvat koji je igrao za Real Madrid dolazi u Dinamo

'Modri' će za nešto više od dva milijuna eura pojačati stopersku liniju Benjaminom Kuščevićem (24) koji ima i hrvatsko državljanstvo. Nastupio je za seniorsku reprezentaciju Čilea

VIDEO

Čileanski štih posebno je naglašen u Dinamu u posljednjem desetljeću, a u svlačionici će se uskoro pojaviti još jedan Čileanac, prvi hrvatskog porijekla. Radi se o stoperu Benjamínu Kusčeviću Jaramillu (24).

Čileanski mediji prenose kako će Dinamo za čovjeka koji se u Universidad Católici prometnuo u jednog od najboljih igrača platiti dva i pol milijuna dolara odštete (oko 2,1 milijun eura), a bivši Kuščevićev klub imat će pravo i na 15 posto budućeg transfera. Potpisat će na pet sezona.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Dinama nakon Cluja

Pokretanje videa...

Dinamo slavi nakon Cluja 01:05

Korijeni Kuscevica, odnosno Kuščevića su s otoka Brača, odakle je i bivši ministar uprave, graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević (45). Puno je Bračana od kraja 19. do sredine 20. stoljeća dolazilo u Južnu Ameriku u potrazi za boljim životom.

Nekoliko generacija poslije, Benjamín je otišao u suprotnom smjeru kako bi napravio iskorak u nogometnoj karijeri. U srijedu se tako fotografirao s obitelji i prijateljima na aerodromu Arturo Merino Benítez u Santiagu, držeći dres hrvatske reprezentacije u kojem smo osvojili broncu na SP-u u Francuskoj 1998.

- Sretni smo zbog njega jer će od toga profitirati klub i cijela zajednica, ali naravno da će se osjetiti njegov izostanak - rekao je Ariel Holan, trener Universidad Católice.

Momak rođen u glavnom čileanskom gradu Santiagu zapravo je cijelu karijeru bio u Universidad Católici. Prekinuo ju je samo u sezoni 2014/15., kad je otišao na posudbu u juniorsku momčad Real Madrida i imao pet nastupa u Ligu prvaki.

Igrao je za mlađe uzraste čileanske reprezentacije do 17 i 20 godina, ali i za A vrstu, za koju ima jedan nastup u prijateljskoj utakmici protiv Hondurasa 2018. Osvojio je četiri naslova prvaka Čilea i dva superkupa, a za prvu momčad Universidad Católice nastupio je 160 puta i zabio šest golova. Tržišna mu je vrijednost, prema Transfermarktu, milijun eura.

Kuščević nastavlja tradiciju Čileanaca u Maksimiru koja je počela s Juan Carlosom Muñozom, "sinom vjetra", koji je u sezoni 1997/98. imao samo dva nastupa za Dinamo i zabio Zagrebu u polufinalu Kupa. 

Puno veći trag ostavili su Pedro Morales (2008. - 2012., 87 nastupa, 26 golova), Junior Fernandes (2013. - 2017., 158 nastupa, 51 gol) i Ángelo Henríquez (129 nastupa, 51 gol), a Bryan Carrasco imao je tek epizodnu ulogu ujesen 2012., odigravši svega pet utakmica.

Benjamín Kuščević, pišu čileanski mediji, neće zauzimati kvotu stranih igrača u Dinamu jer posjeduje i hrvatsku putovnicu, a njegov bi dolazak trebao sasvim otvoriti vrata transfera za Joška Gvardiola (18), koji je u ozbiljnim pregovorima s Leeds Unitedom.

Trener "modrih" Zoran Mamić ipak neće odmah moći računati na novog stoper uoči utakmica protiv Hajduka u prvenstvu i Ferencvarosa u Ligi prvaka jer se vraća nakon ozljede gležnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Con mi pulga😍🐎

Objavu dijeli Benjamin Kuscevic J. (@benjakuscevic13)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao