Obavijesti

Sport

Komentari 3

Čilić će igrati Davis Cup, nema Borne Ćorića! 'Svi najbolji igrači stavili su se na raspolaganje'

Čilić će igrati Davis Cup, nema Borne Ćorića! 'Svi najbolji igrači stavili su se na raspolaganje'

Najbolje rangirani hrvatski tenisač neće biti u konkurenciji za dvoboj kvalifikacija grupne faze teniskog natjecanja koje se igraju 3. i 4. veljače protiv Belgije u Varaždinu

VIDEO

Novi izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Velimir Zovko objavio je prvu nominaciju postave koja bi se trebala suprotstaviti reprezentaciji Belgije 3. i 4. veljače u Varaždinu u kvalifikacijskom meču za plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa, a u njoj je ponovno među odabranima i Marin Čilić.

Hrvatski rekorder po broju nastupa (33) i ostvarenih pobjeda u pojedinačnim dvobojima (33) te ukupno (43) posljednji je nastup za reprezentaciju imao u polufinalnom dvoboju protiv Australije 2022. na turniru u Malagi. Nažalost, zbog ozljede koljena je morao propustiti cijelu prošlu sezonu.

Izbornik: To ne mora biti konačna lista

Uz Čilića, Zovko je u svojoj prvoj nominaciji imenovao Bornu Goju (ATP - 72.), Duju Ajdukovića (ATP - 143.) te specijaliste za parove Ivana Dodiga i Matu Pavića. Iz nominacije je izostavljen najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 37.), kao i 18-godišnji Dino Prižmić (ATP - 178.) koji je debitirao na prošlogodišnjem turniru grupne faze završnice Davis Cupa u Splitu.

- Svi naši najbolji igrači stavili su se na raspolaganje, a u prvoj nominaciji su Gojo, Ajduković, Čilić, Dodig i Pavić. Kao što je poznato, to ne mora biti konačna lista, jer pravila dopuštaju promjenu tri imena u odnosu na današnju nominaciju, ali sigurno je da ćemo u Varaždinu igrati u vrlo jakoj postavi - rekao je u službenom priopćenju Hrvatskog teniskog saveza Veimir Zovko koji je krajem prosinca imenovan za nasljednika Vedrana Martića na izborničkoj poziciji.

I belgijski sastav će biti objavljen danas.

U susretima kvalifikacijske faze prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna dvoboja, dok su drugi dan natjecanja na rasporedu dva pojedinačna meča i dvoboj parova.

Tako će mečevi u varaždinskoj Areni u subotu, 3. veljače, započeti u 14 sati, dok će nedjeljni program započeti u 13 sati dvobojem parova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Brodić i Sučić zaobišli Zeleniku, ali nisu zabili!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Brodić i Sučić zaobišli Zeleniku, ali nisu zabili!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem