Obavijesti

Sport

Komentari 2

Čilić: Moja najlakša pobjeda u Davis Cupu, izjednačio na 1-1

Čilić: Moja najlakša pobjeda u Davis Cupu, izjednačio na 1-1
1

U drugi dan meča za ostanak u Davis Cupu Hrvatska i Južna Afrika ulaze sa 1-1. Domaćinu je bod donio Kevin Anderson protiv Dodiga, a izjednačio je Marin Čilić

VIDEO

Kevin Anderson je donio prednost domaćinu svladavši Ivana Dodiga, no onda je Marin Čilić lakše od očekivanog pobijedio ozlijeđenog Izaka van der Merwea, pa u drugi dan kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsku skupinu Davis Cupa Južna Afrika i Hrvatska ulaze s 1-1.

Domaćinu je bod donio najbolje rangirani igrač Kevin Anderson (34. na ATP listi), pobijedivši sa 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5) Ivana Dodiga u meču u kojem je gotovo cijelo vrijeme izvrsno servirao.

- U prva dva seta on je dominirao, tek u trećem setu sam našao svoju igru. Tada su mi udarci bili brži, tada sam i bolje servirao. Nažalost, nisam držao servis kod 3-2 u četvrtom setu, a kasnije je on odigrao nekoliko odličnih poena, imao i malo sreće i osvojio tie-break - rekao je Ivan Dodig.

- Malo sam razočaran kako sam odigrao prva dva seta, ali mogu biti zadovoljan onim što je slijedilo kasnije. Bio sam spor na početku, Anderson je odlično servirao i mogu reći da mi je trebalo previše, čak dva seta, da nađem svoju igru. On je bio bolji i zaslužio pobjedu.

Anderson je meč vidio na sličan način:

- Prva dva seta su bila vrlo dobra. Iako sam zaostajao za break u četvrtom setu, ostao sam miran, vjerujući da će se prilika ukazati. U tie-breaku sam igrao prilično dobro, to je bilo važno.

Marin Čilić je protiv Izaka van der Merwea imao samo jači trening. Vodio je 6-0, 6-0 a onda je Južnoafrikanac predao zbog bolova u zapešću. Radi se o problemu koji utječe na pokretljivost palca.

- Ovo je sigurno najlakša moja pobjeda u Davis Cupu ikad - rekao je Čilić.

- Od početka je išlo u pravom pravcu, osjećao sam se dobro, zapravo bilo je idealno. K tome, osjetio sam igralište, atmosferu, a sve u samo dva brza seta. Nisam mu dao nikakvu šansu neforsiranim pogreškama.

Za subotnji dvoboj parova s hrvatske su strane nominirani Nikola Mektić i Antonio Veić, no taj par sigurno neće igrati. Hoće li dvojac biti Čilić - Dodig ili će u akciji biti neka druga kombinacija tek će biti odlučeno.

- Nadali smo se da bi nakon prvog dana rezultat mogao biti 2-0 za nas, ali spremni smo i za ovakvu situaciju. Sigurno je da će biti promjena u paru u subotu, ali još nismo odlučili tko će biti na igralištu uz Marina. Oba sastava imaju šansu da osvoje tri boda, ali mislim da će ukupni pobjednik biti onaj tko pobijedi u nedjeljnom meču Čilić - Anderson - izjavio je izbornik Goran Prpić.

Po svemu sudeći, Van der Merwe više neće biti opcija za južnoafričkog izbornika. Odnosno, u nedjelju će vjerojatno igrati Rik de Voest.

- Bit će teško do kraja, obje reprezentacije imaju šansu. Uvjeren sam da će Hrvatska mijenjati postavu u paru. Ako Izak van der Merwe neće moći igrati u nedjelju, opcija je Rik de Voest. Njemu to neće biti novost, već je igrao kod rezultata 2-2 i pobijedio - rekao je John-Laffnie de Jager.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'