Obavijesti

Sport

Komentari 5

Čilić na Petzschnera u 1. kolu Pariza: Što dalje odem, to bolje

Čilić je u posljednje vrijeme imao nekoliko loših poraza kao onaj protiv Dodiga u Münchenu ili Andujara u Madridu, te ne ulazi s velikim šansama na ovaj turnir

VIDEO

Bio je ovo vrlo neujednačen prvi dio sezone za Petzschnera. Morao je propustiti Australian Open zbog ozlijede koljena, ali je u odlučivanju vjerojatno pomoglo i rođenje njegovog sina. Nakon toga nije uhvatio pretjerano dobar ritam, a sve osim četvrtfinala Zagreba iz kvalifikacija i drugog kola Indian Wellsa, također iz kvalifikacija, bilo je za zaborav. 

U zadnja dva mjeseca ima samo dva nastupa, za što su zaslužni problemi s ramenom. Očekivana pauza je bila četiri do šest tjedana, ali rame se očito nije dovoljno oporavilo da bi nastupio u Düsseldorfu. Za taj nastup je čak dobio pozivnicu, te ništa nije naznačivalo da neće nastupiti na turniru:

- Biti će to moj četvrti nastup ovdje, te se vrlo veselim turniru. Uvijek je nešto posebno igrati pred domaćom publikom.

Novi pokušaj bit će u Roland Garrosu, a s obzirom na sve probleme, ne treba očekivati velike stvari, iako je Čilić daleko od neke stabilne situacije.

Hrvat je teniski odrastao pod palicom Boba Bretta koji je imao velikih uspjeha s Beckerom i Ivaniševićem. I Čilića je odveo daleko u devet godina koliko su dugo bili zajedno, no dojam je da je Čilić mogao i morao napraviti više od devetog mjesta i jednog polufinala Australian Opena. Očito je došlo do potrošenosti, jer Čilić je trenutno 11. i već neko vrijeme primjetna je stagnacija. Kao da su se svi pomirili s činjenicom da se radi o talentu koji će uvijek biti tu negdje, ali nikada na vrhu.

- Razgovarali smo i zajednički donijeli odluku o prekidu suradnje. Razdoblje u kojem smo zajedno radili bilo je vrhunsko. Boba sam prvi put upoznao 2004. i sve što znam o tenisu naučio sam od njega. Prenio mi je jako puno znanja i za to sam mu doživotno zahvalan jer me učinio boljim u svakom smislu - kazao je Čilić koji će u Parizu biti bez trenera.

U posljednje vrijeme je imao nekoliko loših poraza kao onaj protiv Dodiga u Münchenu ili Andujara u Madridu, te ne ulazi s velikim šansama na ovaj turnir. Rastanak s Brettom će svakako imati određeni učinak na njega. Jedino je pitanje hoće li to biti pozitivno ili negativno. Ždrijeb je u prvom kolu dobar, njegov protivnik nije u pravom ritmu, te ima fizičkih problema, te bi Čilić morao sigurno ući u turnir. Problem je to što kod Čilića ništa nije sigurno.

- Što dalje odem, to bolje. Bit će sve teže što turnir bude odmicao, ali uvijek tražim način da napredujem i da na kraju znam da sam dao sve od sebe. Konkurencija je snažna, dat ću 100 posto od sebe, ali ne mogu utjecati na ono što će drugi igrači prikazivati - kazao je Čilić u razgovoru prije nego je objavljeno da Brett više nije njegov trener.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu