Obavijesti

Sport

Komentari 31

Čilić preko Haasa ekspresno do finala ATP-a u Münchenu!

Čilić preko Haasa ekspresno do finala ATP-a u Münchenu!
1

Prvi hrvatski reket bez poteškoća riješio je pretposljednju prepreku do naslova u Münchenu. Međugorac je u polufinalu dobio 134. tenisača Tommyja Haasa 6-3, 6-4

VIDEO

Izvrsnom igrom je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao njemačkog 34-godišnjeg veterana Tommyja Haasa 6-3, 6-4 u prvom polufinalnom susretu ATP turnira u Münchenu, na zemljanoj podlozi.

Najbolji dani Tommyja Haasa, svojedobno drugog tenisača svijeta, su daleka prošlost. Godine i problemi s ozljedama učinili su svoje i Haas je trenutno tek 134. tenisač svijeta. Međutim, ovoga tjedna je igrao na vrlo visokoj razini na BMW Openu, te je do polufinala stigao bez izgubljenog seta i bez izgubljenog servis-gema u tri meča. Pritom je svladao i prvog nositelja turnira, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu. No, protiv Čilića je ostao bez ikakvog sredstva kojim bi mogao nauditi 24. tenisaču svijeta.

Čilić je odigrao meč na vrlo visokoj razini. U cijelom ogledu je izgubio svega pet poena na svom servisu. Dakako, Haas nije bio ni blizu break-lopte. Marin ih je imao šest, realizirao dvije, po jednu u svakom setu, sasvim dovoljno za prvu pobjedu u karijeri protiv Haasa u njihovom drugom meču. Jedini prethodni dobio je Nijemac 2009. godine u 3. kolu Wimbledona, 10-8 u petom setu.

U prvom setu je Čilić propustio jednu break loptu pri vodstvu 2-1, još jednu dva gema kasnije, ali je u osmom gemu izborio 0-40 i realizirao odmah prvu priliku. U drugom setu nije iskoristio 15-40 na servis Haasa u petom gemu, ali je nešto kasnije oduzeo servis Haasu drugi puta u meču, a na svom početnom udarcu Čilić nije imao nikakvih problema.

Čilić je izborio svoj 13. ATP finale u karijeri, te prvi ove sezone. Dosad je osvojio šest naslova, a jedan od šest izgubljenih finala dogodio mu se u Münchenu prije dvije godine.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti drugi i četvrti nositelj, Španjolac Feliciano Lopez i Nijemac Philipp Kohlschreiber.

ATP München, polufinale:

Čilić (3) – Haas 6-3, 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše