Obavijesti

Sport

Komentari 84

Karlović šokirao Švicarce: Ivo izbacio Stanislasa Wawrinku!

Karlović šokirao Švicarce: Ivo izbacio Stanislasa Wawrinku!
13

Marin Čilić svladao je Švicarca Chiudinellija u prvom kolu ATP-turnira u Baselu, a pravo iznenađenje priredio je Ivo Karlović izbacivši četvrtog igrača svijeta Wawrinku

VIDEO

Hrvatski dan na ATP-turniru iz serije 500 u Baselu počeo je i završio uspješno. Najbolji naš tenisač Marin Čilić pobijedio je Švicarca Marca Chiudinellija, igrača s pozivnicom, u dva seta. Bilo je 6-3, 7-6(3) za sedmog nositelja.

U meču dugom sat i pol bio je samo jedan break, već u drugom gemu meča u korist Međugorčanina, koji je do pobjede došao još dvama mini-breakovima u tie-breaku drugoga seta za prolazak u osminu finala gdje ga čeka bolji iz dvoboja između Rusa Gabašvilija i Argentinca Mayera.

Dan je završio velikim šokom za domaće navijače. Ivo Karlović pobijedio je četvrtog tenisača svijeta i drugog nositelja Stanislasa Wawrinku nakon velike borbe u tri seta i sat i 50 minuta igre rezultatom 3-6, 7-6(2), 6-4.

Izgledalo je kako će se Wawrinka bez problema obračunati s Divom sa Šalate kad je, uz jedan break, uzeo prvi set 6-3 i u drugom imao vodstvo 3-1 uz još jedan obrat. No Ivo se vratio na 3-3 iskoristivši jednu šansu za break, potom u tie-breaku slavio 7-2 pa iskoristio Wawrinkinu dekoncentraciju i oduzeo mu servis u prvom gemu trećeg seta.

S 19 ispaljenih asova Karlović je rutinski sačuvao vodstvo i izborio meč protiv Srbina Dušana Lajovića.

Borna Ćorić nije imao uspješan povratak na mjesto gdje je prošle godine na putu do polufinala senzacionalno izbacio Rafaela Nadala. Mladog Zagrepčanina četvrti nositelj, Južnoafrikanac Kevin Anderson, svladao je za samo sat vremena. Bilo je 6-3, 6-2.

Anderson se prošetao do druge pobjede u drugom međusobnom meču protiv Ćorića uz jedan break na početku prvog seta te još dva u drugom, a nevjerojatno zvuči podatak da je dobio svih 30 poena nakon prvog ubačenog servisa.

ATP Basel, 1. kolo:

  • Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Marc Chiudinelli (Švicarska, poz.) 6-3, 7-6(3)
  • Kevin Anderson (Južnoafrička Republika, 4) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6-3, 6-2
  • Ivo Karlović (Hrvatska) - Stanislas Wawrinka (Švicarska, 2) 3-6, 7-6(2), 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled