Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čilić: Radije bih Andersona, ali znam ja i kako protiv Đokovića

Čilić: Radije bih Andersona, ali znam ja i kako protiv Đokovića
1

Istina je da sam igrao nijansu slabije nego protiv Isnera. Drugačiji su bili uvjeti na terenu, protivnik, a i koncepcija igre, komentirao je Marin Čilić pobjedu protiv Kudle

VIDEO

Južnoafrički tenisač Kevin Anderson sinoć je bio vrlo blizu najvećeg šoka dosadašnjeg tijeka Wimbledona. Imao je protiv prvog nositelja Novaka Đokovića 2-0 u setovima, ali Srbin se vratio i izborio peti set prije mraka. Nastavak slijedi danas, a pobjednik u četvrtfinalu igra protiv našeg Marina Čilića.

- Definitivno bih radije igrao protiv Andersona protiv kojega imam dobar omjer (5-1, op.a.) iako je uvijek o pobjedniku odlučivalo nekoliko lopti. Protiv Novaka (omjer 0-12, op.a.) sam igrao lani ovdje u četvrtfinalu (izgubio u pet setova, op.a.) i taj meč mi je dobar pokazatelj što moram napraviti kako bih stigao do pobjede ako se opet susretnemo - rekao je prvi hrvatski reket.

Marin je u četvrtom kolu imao poteškoća s Amerikancem Denisom Kudlom u njihovu prvom međusobnom meču. Mučio se Međugorčanin u prva dva seta, ali je na kraju ipak slomio protivnika za dva sata i 43 minute rezultatom 6-4, 4-6, 6-3, 7-5. To mu je 26. pobjeda u nizu protiv predstavnika SAD-a.

- Istina je da sam igrao nijansu slabije nego protiv Isnera. Drugačiji su bili uvjeti na terenu, drugačiji je bio protivnik, a i koncepcija igre. Trebalo mi je vremena da se priviknem i pronađem pravi način igre - rekao je Čilić i dodao:

- Srećom, u trećem i četvrtom setu fizički sam se osjećao fenomenalno i najbitnije je bilo pobijediti. Pritisak je definitivno bio na leđima pa tenis nije bio najvišoj razini. Ali pobjeda je pobjeda i naravno da ću biti maksimalno motiviran za dalje.

Čilić je ponovio najbolji plasman u All England Clubu - možda ne uz igru kakvu je očekivao, ali rezultat je tu.

- Činjenica je da sam igrao protiv tri igrača (Moriya, Berankis, Isner, op.a.) s kojima se dosada nisam susretao, a sada sam za protivnika imao igrača koji je ostvario dosta pobjeda na travi i ove je godine odigrao svoj najbolji Wimbledon te je ušao u meč bez pritiska. Mnogi znaju igrati i mogu biti opasni ako ne uđete u meč sto posto spremni. Definitivno sam zadovoljan svojom mentalnom čvrstoćom u ključnim trenucima - zaključio je Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju