Obavijesti

Sport

Komentari 125

Čilić se vraća sljedeći tjedan u Indian Wellsu: Rame je u redu

Čilić se vraća sljedeći tjedan u Indian Wellsu: Rame je u redu
1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić idući tjedan zaigrat će povratnički turnir u Indian Wellsu. Potvrdio je da mu je rame u redu i da se iznimno veseli povratku mečevima

VIDEO

Marin Čilić nije odigrao službeni meč još od 14. studenog i poraza od Stanislasa Wawrinke na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu. No nakon gotovo četiri mjeseca toj je pauzi, čini se, došao kraj.

Najbolji hrvatski tenisač u intervjuu za CNN potvrdio je kako će povratnički nastup imati idući tjedan na turniru u Indian Wellsu iz serije Masters 1000.

- Rame je u redu. Nisam odigrao službeni meč od kraja prošle godine. Zaista se nadam da ću ovu sezonu moći započeti u Indian Wellsu. Zasad je sve u redu, rame dobro podnosi sve treninge - rekao je Čilić.

Otkazivao je Marin turnire jedan za drugim, a posebno su bolni bili otkazi na Australian Openu i u susretu sa Srbijom u Davisovu kupu.

- Vrijeme neigranja koje je iza mene bilo je predugo i presporo je prolazilo, pa se zaista veselim početku igranja. To je najduži period u kojem sam bio bez tenisa, prošlo je više od dva mjeseca otkako nisam udario lopticu, tako da su prvi dani u kojima sam počeo trenirati bili kao dijete kada dođe na teniski teren.

Iako je jako dugo bio bez tenisa, Čilić je stanku iskoristio za jačanje drugih dijelova tijela.

- Na početku se bilo zaista teško nositi s tim da ću morati propustiti početak sezone. Sve ovo vrijeme u kojem nisam igrao mogao sam raditi na drugim stvarima na sebi. Jačao sam donje ekstremitete i vjerujem da će mi to pomoći na sljedećim turnirima.

Ozljeda je desetog tenisača svijeta sigurno udaljila od forme kojom je dominirao na US Openu, ali vjeruje kako će se ona uskoro vratiti.

- Moja sadašnja forma daleko je od one s kraja sezone, pogotovo od one iz New Yorka. Vjerujem da će mi trebati od pet do sedam mečeva da dođem u formu i onda ću moći formu usporediti s prošlogodišnjom - zaključio je Čilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled