Obavijesti

Sport

Komentari 110

Marin Čilić suspendiran je na čak devet mjeseci: Žalit ću se!

Čilićeva suspenzija počela je teći od 1. svibnja i vrijedi sve do 31. siječnja 2014. godine, što znači da hrvatski tenisač još četiri i pol mjeseca ne može nastupati...

VIDEO

Marin Čilić suspendiran je na devet mjeseci zbog dopinga! Šokantna je to odluka koju je u ponedjeljak donio ITF!

Čilićeva suspenzija počela je teći od 1. svibnja i vrijedi sve do 31. siječnja 2014. godine, što znači da hrvatski tenisač još četiri i pol mjeseca ne može nastupati na turnirima niti za Davis Cup reprezentaciju.

- Neovisna komisija utvrdila je da je Čilić (24) progutao tablete s glukozom i nije bilo namjere u poboljšavanju na teniskom terenu - stoji između ostalog u priopćenju ATP-a i ITF-a.

Iako nije bilo namjere, kako sami kažu, donijeli su vrlo oštru kaznu. 

Marin će morati i vratiti novac zarađen od turnira u Münchenu, na kojem je dao pozitivni uzorak urina, a izgubit će i sve bodove koje je osvojio. 

Podsjećamo, Čiliću je u Münchenu ponestalo glukoze pa je poslao majku u ljekarnu. Tako je barem izjavio...

"Žalit ću se"

Čilić je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju.

Zahvaljujem Vam na strpljenju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići