Obavijesti

Sport

Komentari 18

Čilić svladao Verdasca i ušao u 4. kolo Mastersa u Šangaju

Čilić svladao Verdasca i ušao u 4. kolo Mastersa u Šangaju
1

Prvi hrvatski reket uspješno je riješio i trećeg protivnika na ATP Šangaju iz Masters serije 1000. Bolji je bio od Fernanda Verdasca, a sad ga čeka Roger Federer

VIDEO

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, prošao je i 3. kolo na ATP turniru u Šangaju, iz Masters serije 1000. U četvrtak je Čilić pobijedio 23. igrača na svijetu, Španjolca Fernanda Verdasca, sa 4-6, 6-1, 6-4.

Prije ovog meča je Čilić imao neugodna iskustva sa Španjolcem koji je vodio 4-2 u međusobnim omjerima, ali je uz to dobio i dva posljednja meča. I ovaj šangajski ogled je bolje otvorio Verdasco koji je dobio prvi set, ali je Čilić skupio snage za povratak i plasman u idući krug turnira. Tamo će Čilić igrati protiv Švicarca - Rogera Federera koji je svladao sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku 4-6, 7-6, 6-0..

Verdasco je prvi došao do breaka u ovom ogledu, kod 3-3 je uzeo Čilićev početni udarac, ali već u idućem gemu je prvi hrvatski reket mogao vratiti izgubljeno. No, nije iskoristio niti jednu od četiri break-lopte i takvu završnicu je morao platiti i gubitkom prvog seta.

Međutim, takav razvoj događaja nije niti malo uzdrmao Čilića. Dobio je lakoćom idući set sa 6-1, a potom je kod 1-1 u trećem setu došao do novog breaka. Verdasco time nije bio potpuno slomljen. Kod 3-2 je imao tri break-prilike, ali je tada Čilić ostao miran. Izvukao se iz svih tih opasnosti, te je već kod 5-3 i servisa Verdasca mogao dobiti meč, ali je propuštao meč-lopte.

Kod 5-4, pri servisu za meč, Čilić se suočio s novom nezgodnom situacijom (15-30). No, s dva odlična servisa, a potom i greškom Verdasca, došao je do velike pobjede.

Meč je trajao dva sata i sedam minuta, a Čilić je iskoristio tri od čak 12 break-lopti (Verdasco je realizirao tek jednu od četiri). Ukupno je Čilić u meču osvojio petnaest poena više (95-80), a imao je i šest aseva, uz dvije dvostruke.

ATP Šangaj, Masters 1000, 3. kolo:

Čilić (10) - Verdasco 4-6, 6-1, 6-4

Murray (3) - Dolgopolov 6-2, 6-2

Štepanek - Isner (8) 6-4, 6-7(5), 6-3

Đoković (2) - Lopez 6-3, 6-3

Berdych (4) - Querrey 6-2, 6-7(3), 6-4

Tsonga (5) - Baghdatis 6-2, 7-6(2)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti