Obavijesti

Sport

Komentari 160

Čilić u četvrtfinalu US Opena: Nisam se puno potrošio danas

Čilić u četvrtfinalu US Opena: Nisam se puno potrošio danas
11

Nakon mučnog dvoboja protiv Kukuškina, Marin Čilić sjajno je odradio 1/8 finala US Opena na Arthur Asheu protiv Francuza Chardyja. Slavio je 6-3, 2-6, 7-6(2), 6-1

VIDEO

Marin Čilić prvi je put kao branitelj naslova ovu nedjelju stupio na središnji teren Flushing Meadowsa Arhur Ashe i newyorškoj se publici prikazao u odličnom izdanju. Deveti nositelj u četiri je seta svladao Francuza Jérémyja Chardyja i izborio četvrtfinale US Opena!

- Ključ pobjede bio je pronaći ritam na servisu, osobito u trećem setu. Imao sam problema s kretnjom nakon što sam iskrenuo gležanj u drugom setu. To mi je stvorilo male probleme, ali na kraju je sve dobro završilo - rekao je Čilić nakon meča za Eurosport i dodao:

- Igrao sam jako dobro u četvrtom setu i sretan sam zbog toga. Sjajno sam servirao, vjerojatno ni ne mogu bolje od toga. Nisam se puno potrošio danas i to je dobra vijest. Nastojat ću produžiti niz pobjeda još nekoliko mečeva - zaključio je.

- Najviše moram poraditi na mirnoći u igri - rekao je Marin nakon nervoznog meča i pobjede u pet setova protiv Kukuškina. I doista, bio je to neki drugačiji Marin na startu meča.

U prvom je setu najbolji hrvatski tenisač iskoristio drugu break-loptu za vodstvo 4-2. Stisnuo je potom i Chardy i dvaput napao Čilićev servis, ali izvukao je Marin obje prilike i potom odservirao za 6-3.

Chardy je u drugom setu zaigrao agresivnije i stvarao probleme Čiliću. Dvaput je 27. nositelj okrenuo Međugorčanina i sa 6-2 izjednačio u setovima. Treći set pokazao se prekretnicom jer niti jedan igrač nije izborio break-loptu sve do tie-breaka. Marin je potom u 13. igri pokazao kvalitetu i vratio vodstvo osvojivši tie-break 7-2.

Dalo je to poleta Čilićevoj igri koji je postao još opušteniji i ubojitiji. Osvojio je Marin pet gemova u nizu, od čega dva na servis Chardyja iako je Francuz kod 4-0 imao nekoliko break-prilika. Marin sa samopouzdanjem može čekati drugi tjedan američkog Grand Slama i meč s novim Francuzom, Jo-Wilfriedom Tsongom koji je u tri seta dobio sunarodnjaka Benoita Pairea (6-4, 6-3, 6-4).

US Open, 4. kolo:

  • Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Jérémy Chardy (Francuska, 27) 6-3, 2-6, 7-6(2), 6-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku