Obavijesti

Sport

Komentari 45

Čilić u trećem kolu Australian Opena nakon trilera u 5 setova

Čilić u trećem kolu Australian Opena nakon trilera u 5 setova
2

Iako je gubio 2-1 u setovima, bivši finalist Australian Opena nije posustao i pobijedio je u 2. kolu, a sad bi mogao na Roberta Bautistu Aguta. Martić je bila na dva poena od meča, no Njemica Görges ipak je slavila

VIDEO

Marin Čilić prvi se od hrvatskih predstavnika plasirao u treće kolo Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji nakon teško izborene pobjede nad Francuzom Benoîtom Paireom u pet setova, bilo je 6-2, 6-7 (6-8), 3-6, 6-1, 7-6 (10-3) nakon tri sata i 37 minuta igre.

Nakon izgubljenog servisa na startu prvog seta Čilić je zaredao s tri breaka i lakoćom uzeo prvi set, a posao bi vjerojatno riješio i ranije da je u tie-breaku drugog seta sačuvao vodstvo 5-3 i otišao na 2-0.

Pokretanje videa...

01:41

Nije se dogodilo, Paire je izjednačio i jednim breakom u trećem setu okrenuo, a onda je - čini se, totalno ispuhan nakon što je u prvom kolu morao u pet setova - izgubio snagu i Marin je to iskoristio.

Nakon dva breaka u četvrtom setu za izjednačenje, u petom breakova nije bilo pa je presudio produženi tie-break u kojem Francuz nije imao šanse (10-3). Bila je to peta uzastopna Marinova pobjeda nad Benoîtom u njihovih šest mečeva.

Čilića sad čeka deveti nositelj Roberto Bautista Agut koji je pobijedio Amerikanca saudijskog porijekla Michaela Mmoha, 217. igrača na ljestvici, koji je ušao u turnir zahvaljujući pozivnici. Bilo je 3-1 u setovima za Španjolca, 5-7, 6-2, 6-4, 6-1.

Marin protiv Roberta ima četiri pobjede i dva poraza. Oba, zanimljivo, baš u Australiji, lani u osmini finala u pet setova te 2016. u trećem kolu u tri seta. Neka za Čilića bude treća sreća ove godine...

Za razliku od Marina, Petra Martić nije uspjela izboriti treće kolo. Nju je u tri izjednačena seta, s 4-6, 6-3, 7-5 izbacila Njemica Julia Görges.

Iako je Dućanka dobro otvorila meč i povela 1-0 u setovima, u drugom je jedan izgubljeni servis Njemicu vratio u meč, a Petra će se vjerojatno dugo gristi što kod zaostatka 5-3 i Julijina servisa za 1-1 u setovima nije iskoristila 0-40 kako bi se vratila u drugi set.

Treći set ponudio je još drame. Nakon što je Görges povela 4-2, Martić je uzvratila i povela 5-4, bila je i na dva poena do meča na servisu protivnice, no pobjeda je ipak otišla na stranu Njemice i u njhovu trećem meču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening