Obavijesti

Sport

Komentari 26

Čilić zaustavljen u trećem kolu, bolji je bio Austrijanac Thiem

Čilić zaustavljen u trećem kolu, bolji je bio Austrijanac Thiem
1

Nakon odličnih nastupa u prvom i drugom kolu turnira na tvrdoj podlozi u Montrealu, drugi hrvatski reket Marin Čilić izgubio je od Dominica Thiema sa 7-6(7), 6-4 nakon sat i 54 minute igre

VIDEO

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Montrealu, bolji od njega je u susretu 3. kola bio drugi nositelj Austrijanac Dominic Thiem sa 7-6 (7), 6-4. Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Thiema i druga pobjeda 25-godišnjeg Austrijanca.

Čilić je protiv Thiema odigrao ravnopravan susret, no nažalost u najvažnijim trenucima je mladi Austrijanac čvršći. Čilić je tijekom dvoboja osigurao čak devet "break-lopti", četiri u prvom i pet u drugom setu, ali nije iskoristio niti jednu, dok je Thiem iskoristio jednu od četiri šanse za oduzimanje servisa našeg igrača.

Sve četiri "break-lopte" u prvom setu, tri vezane kod 0-40 i još jednu prednost, Čilić je imao u sedmoj igri, no Thiem je svaki puta odigrao vrhunski. Dva je puta izašao na mrežu i završio poen odličnim volejom, a po jednom je do poena stigao servisom i smešom. U "tie-breaku" je Thiem bio u stalnoj prednosti, ali Čilić je uspio vratiti čak tri "mini-breaka" zaostatka, ali je na kraju promašio jedan forhend previše i Austrijanac je dobio prvu dionicu dvoboja.

Na početku drugog seta Čilić je imao tri prilike za vodstvo od 2-0, ali Thiem je na dvije od tri "break-lopte" pogodio odličan prvi servis, dok Čilić nije uspio iskoristiti jedinu priliku kada se igralo nakon Austrijančeva drugog servisa. Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis, u taj je gem krenuo dvostrukom servis pogreškom i Thiem je stigao do 15-40. Iako je servisom i volejem stigao do izjednačenja, Čilić nije uspio spasiti i treću "break-loptu" Thiema. U toj je situaciji odigrao preslab volej pa je Austrijanac stigao na loptu i poslao ju pored našeg igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imao je Thiem priliku još jednim "breakom" riješiti susret sa 6-3 u drugom setu, ali Čilić je pokazao borbenost i spasiti servis, da bi kod servisa za meč Austrijanca stigao do 15-40. Thiem je ponovno odgovorio s dva odlična prva servisa kojima nije Čiliću pružio priliku za povratak u dvoboja te je potom iskoristio svoju ukupno četvrtu meč-loptu u susretu. (fh)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića