Sport

Komentari 12

Čiliću osvanulo u Singapuru: U četvrtfinalu nakon godine i pol!

Čiliću osvanulo u Singapuru: U četvrtfinalu nakon godine i pol!

Za točno 100 minuta u prvom međusobnom susretu pobijedio je Japanca Tara Daniela 7-5, 6-4. Bila je to prva Čilićeva pobjeda nakon početka studenog i četiri poraza u nizu

Marinu Čiliću konačno je osvanulo u Singapuru. Nakon četiri poraza u nizu, dva s kraja prošle godine od Humberta i malo poznatog Čeha Forejteka te od Chardyja i Dimitrova na početku ove, Međugorac je na jugoistoku Azije, turniru iz serije 250 koji je dobio jednogodišnju licencu, konačno osjetio slast pobjede, prve nakon 2. studenog kada je u Parizu sredio Auger-Aliassimea.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za točno 100 minuta u prvom međusobnom susretu pobijedio je Japanca Tara Daniela 7-5, 6-4, trenutno 120. tenisača svijeta kojemu je tri puta oduzeo servis, dok je Čilićev pod ugrozom bio u nekoliko navrata u prvom setu. U nastavku je Čilić stabilizirao i to, pa su očekivano Japančeve šanse bile sve manje dok se nisu potpuno i ugasile gubitkom početnog udarca kod 4-4.

Budući da je bio slobodan u prvom kolu, Čilića je ova pobjeda trasirala u četvrtfinale, a u toj fazi nekog turnira nije igrao od listopada 2019. godine i Moskve, vjerovali ili ne. Tada je u polufinalu izgubio od Rubljeva, a za novo polufinale ima lijepu priliku protiv Južnokoreanca Kwona Soonwooa ili Japanca Yasutakea Uchiyame.

Najčitaniji članci