Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ciparski san trajao do 74. min.: Real u završnici slomio bunker

Ciparski san trajao do 74. min.: Real u završnici slomio bunker
16

Do još jednog nevjerojatnog podviga APOEL je dijelilo 16 minuta. No bunker Ciprana nije izdržao do kraja nalete Reala. Dvaput je poentirao Benzema, a jednom Kaka

VIDEO

U skupini Lige prvaka prošli smo tešku skupinu sa Šahtarom, Zenitom i Portom, u osmini finala nakon penala izbacili su Lyon time postavši prva momčad s Cipra u povijesti koja se plasirala u najboljih osam momčadi u Europi.

Samo nebo je granica, vjerojatno su euforiji pomislili nogometaši APOEL-a nakon Lyona, no oduševljenje je spasnulo kad su u ždrijebu izvukli goropadni Real Madrid. 

Znali su da nemaju što izgubiti te su dali svoj maksimum, no ipak su izgubili 3-0. Iako rezultat sugerira drugačije APOEL je držao 'nulu' do 74. minute kad im je čvrsti bedem popustio pod naletima Realovih napada što je ujedno značilo i konačni potop do kraja utakmice i sasvim izgledni oproštaj od natjecanja već nakon prve utakmice u Nikoziji.

Ciprani su od samog početka odlučili držati 'nulu' sa svim igračima iza lopte te bi u pokojem kontranapadu pokušali zaprijetiti. U siromašnom prvom dijelu, jedina prava prilika bila je ona Benzeme koji nakon ubačaja s nekoliko metara promašuje prazan gol. U nastavku Real je još više pritiskao s čak 70 posto posjeda lopte, a Ciprane su uspjeli slomiti u 74. minuti. Kaka je ubacio s lijeve strane, a Benzema je glavom probio mrežu Chiotisa. Samo par minuta kasnije golmana domaćina sjajno je obranio šut Cristiana Ronalda, no ipak nije mogao sve obraniti.

Osam minuta kasnije Real je povisio na 2-0 preko Kake koji je lagano ubacio loptu u mrežu nakon sjajne klizeće asistencije Marcela. Konačnih 3-0 postavio je Benzema drugim golom u 90. minuti nakon ubačaja Özila.

Real je rutinski odradio posao na Cipru iako 75 minuta nije imao rješenja za APOEL-ovu obranu, no na Santiago Bernabeu Jose Mourinho mogao bi odmoriti ključne igrače protiv momčadi koja je već puno ranije dostigla svoj maksimum. APOEL je oborio negativni rekord s najmanjim postotkom posjeda lopte u ovoj sezoni (21%), a postali su druga močad u sezoni koja nije imala nijedan udarac u okvir gola.

Prva utakmica čertvrtfinala Lige prvaka:

APOEL - Real Madrid 0-3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja