Obavijesti

Sport

Komentari 100

'Cirkus Colorado' se nastavlja: Hajduk izgubio i u Zaprešiću

'Cirkus Colorado' se nastavlja: Hajduk izgubio i u Zaprešiću
1

Nogometaši Intera nastavili su agoniju Hajduka nanijevši im treći poraz u nizu u 28. kolu. Oršić je prekinuo niz od 15 utakmica bez pobjede u Zaprešiću od Hajduka

VIDEO

Znam za podatak da u dosadašnjih 15 utakmica na svom stadionu nijednom nismo pobijedili Hajduk. Opet, tradicije postoje da se ruše, najavio je prvu utakmicu 28. kola HNL-a trener Intera Borimir Perković protiv Hajduka.

Što je rekao, to je učinio. Zaprešićani su kod kuće svladali Splićane 1-0 i produljili im agoniju nanijevši im čak treći poraz u nizu. 'Bijeli' su nakon poraza u Gradskom vrtu i blamaže protiv Lučkog na Poljudu nastavili 'Cirkusom', koji već neko vrijeme vlada u njihovoj momčadi.

- Branko, premije, Branko, premije, vikali su navijači Intera nakon povjesne pobjede protiv Hajduka, ključne za opstanak u prvoj ligi.

- Branko neće isplatiti premije jer smo još 'ispod crte'. Bit će dobro ako im Branko isplati plaće, rekao je Interov predsjednik Branko Laljak.

Zaprešićani su protiv Hajduka posljednji put osvojili bod 26. svibnja 1992. Sedam godina nisu zabili ni gol, a danas ga je zabio mladi Mislav Oršić u 21. minuti.

- Mislav se tada još nije rodio, a sad ga je zabio Splićanima. Poznajem ga još od kadeta, ima potencijala da postane odličan igrač, rekao je trener Intera Borimir Perković.

Domaćini su u utakmici s dva dijametralno suprotna poluvremena svladali ispremješanu, mladu momčad Miše Krstičevića, kojemu je cilj do kraja sezone zadržati drugo mjesto. Ako Slaven pobjedi kod kuće Zadar u subotu, mogao bi se primaknuti Hajduku na četiri boda.

Inter je nakon početnog pritiska zasluženo došao do vodstva nakon 21 minute, a samo tri minute kasnije 'žuti' su mogli povećati vodstvo. U nastavku, očekivano, Zaprešićani su odlučili čuvati vodstvo što je dalo priliku Hajduku da pritisne i zaprijeti. Andrijašević je u 59. minuti pogodio prečku, a Vukušić stativu u 82. minuti. Santini je uspio ukrotiti udarce Splićana te tako sačuvati najveću pobjedu u borbi za ostanak.

Blijedi Hajduk u zagrebačko predgrađe doputovao je bez devet važnih igrača.

- Od prošlogodišnje momčadi igrao je samo Ante Vukušić. Ne treba biti oštar prema ovim mladim igračima. Ove su utakmice 'filter' za iduću sezonu, naši mladi dečki zaslužuju podršku, rekao je Hajdukov trener Mišo Krstičević nakon trećeg uzastopnog poraza njegove momčadi.

Trener domaćih Boro Perković, inače rođeni Splićanin, bio je presretan nakon povijesnog rezultata.

- Moj naklon igračima, pokazali su srce. Malo smo pali psihološki u nastavku, ali ako Chelsea može provesti u 16-ercu 90 minuta, možemo mi i 45, zaključio je Perković. 

Inter u zadnjem kolu putuje u Split na Park mladeži u kojem će odlučivati o svojoj prvoligaškoj sudbini.

28. kolo HNL-a:

Inter - Hajduk 1-0 (Oršić 21)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...